Media / Interviuri

Gala Premiilor Cotidianul – Omul Anului 2015

25 / feb. / 2016

Joi seara Cotidianul.ro și-a premiat onorat din nou laureații, în cadrul Galei ”Omul Anului”, ajunsă acum la a șasea ediție. Bună parte din lumea bună a Bucureștilor a participat la festivitatea de la Athene Palace Hilton, acolo unde Cotidianul.ro a premiat performerii anului ce s-a încheiat, fie că este vorba de sport, de artă, de afaceri sau politică.

gala-omul-anului-cotidianul_960

Drumul început cu șase ani în urma, din dorința de a cunoaște și de a promova valorile României continuă. ”Atunci ne-am gândit că premiile Cotidianul.ro, așa cum sunt ele de mici, pot fi un mod de descriere a unei Românii optimiste, opusă net terfelirii, minimalizării, neîncrederii cotidiene”, a spus în cuvântul de deschidere Cornel Nistorescu, directorul Cotidianul.ro.

”Suntem la ediția a șasea. Am privit în urmă. Unora le-am dat prea puține premii. Angela Gheorghiu a fost laureată pentru trei ani la rând. Și parcă n-a fost destul. Merita în mult mai mulți ani. Alții au dispărut și bat la porțile detenției. După cum unii, pe care i-am ales noi sau cititorii noștri, au dispărut, semn că și premiile, și succesul au și o componentă relativă. Ea nu ne împiedică să credem și să trudim mai departe la conturarea și consolidarea acestei Românii optimiste, definită de încredere și de care avem atâta nevoie”, a mai spus Cornel Nistorescu.

Personalități ale societății românești, alături de cititori și redacția Cotidianul.ro au desemnat următorii câștigători ai premiului ”Omului Anului”:

  • Cristiana Stancu – campioană mondială la kick boxing
  • Ion Caramitru, Ambasadorul Cultural Shakespeare în România.
  • Gheorghe Piperea, ”avocatul cauzelor pierdute și al celor mulți”
  • Gigi Căciuleanu, coregraf, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români pe plan mondial
  • Dana Safta, directorul medical al Spitalului Elias
  • Marina Constantinescu, premiu pentru critică de teatru
  • Agop Kirmizian, omul care a dus mai departe tradiția industriei românești de confecții
  • Ioan Holender, președinte și director artistic al Festivalului de Muzică „George Enescu” și cel mai longeviv director al Operei din Viena
  • Dan Mașca, Partidul Oamenilor Liberi

Sursa: Cotidianul.ro