Şerban-Alexandru Stănescu

Asociat

Şerban-Alexandru Stănescu este avocat în Baroul Bucureşti din anul 2002. S-a alăturat echipei Piperea și Asociaţii în anul 2010, principalele sale domenii de competenţă incluzând: protecţia consumatorilor, contencios administrativ şi fiscal, drept comercial (contracte comerciale), dreptul transporturilor şi drept internaţional privat.

Licenţiat al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti în anul 2001, Şerban-Alexandru Stănescu este doctor în drept (din anul 2009) şi absolvent de studii postdoctorale (în anul 2013) în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ.

Activitatea avocaţială a lui Şerban-Alexandru Stănescu este dublată de cea didactică (fiind lector universitar la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, la disciplinele drept internaţional privat şi dreptul comerţului internaţional) şi de cercetare (fiind autorul a peste 40 de lucrării de specialitate – tratate, monografii, culegeri de jurisprudenţă şi de legislaţie, articole şi note de jurisprudenţă – cu precădere în domeniul dreptului internaţional privat, al dreptului transporturilor şi al dreptului comerţului internaţional).