SCA Piperea si Asociatii | Echipa

Echipa

Roxana-Diana Tiutiu

Asociat

În anul 2019, în urma promovării examenului de admitere în profesia de avocat, mi-am început activitatea de avocat și am avut oportunitatea de a pune în aplicare cunoștințele teoretice și practice dobândite în timpul Facultății de Drept.

Ca o consecință firească a dorinței de dezvoltare profesională, în anul 2019 am absolvit și cursurile programului de Master „Carieră Judiciară” din cadrul Facultății de Drept – Universitatea București, dobândind astfel specializarea în drept aprofundat.

Odată cu intrarea în profesia de avocat am avut oportunitatea inclusiv de a participa la diverse proiecte în domeniul Protecției Datelor cu Caracter Personal precum Impactul Digitalizării de Date la Scară Largă, în conformitate cu cerințele GDPR, am susținut diverse conferințe și training-uri privind dreptul muncii pentru diverse companii internaționale și nu în ultimul rând, am asistat diverse Ambasade în vederea unei corecte aplicări a normelor prevăzute de legislația muncii din România etc.

În anul 2021 m-am alăturat echipei SCA Piperea & Asociații, reușind să mă fac remarcată prin determinarea și ambiția de a aduce un succes garantat clienților, profesionalismul cu care am gestionat dosarele și spețele prezentate de către clienți, dar și prin capacitatea de organizare și de a lucra sub presiune.

Pe parcursul dezvoltării profesionale am avut oportunitatea de a-mi consolida domeniile de interes și expertiză în următoarele arii de practică: dreptul civil, drept penal, drept comercial, dreptul afacerilor, dreptul insolvenței, dreptul muncii și GDPR.

În ceea ce mă privește „Avocatura” este mai mult decât o profesie, în percepția mea aceasta reprezentând un mod de viață. Felul în care îmi organizez și gestionez sarcinile provine și din experiențele externe domeniului profesional, precum activitatea sportivă de performanță practicată și concursurile câștigate, acestea cultivându-mi spiritul competitiv și motivația de a câștiga.

În lumina celor menționate consider că activitatea mea profesională este guvernată de următoarele 3 elemente esențiale: organizarea, creativitatea și etica profesională.