SCA Piperea si Asociatii | Echipa

Echipa

Rebeca Dan

Asociat

Sunt avocat în Baroul București din anul 2009 și m-am alăturat echipei Piperea & Asociații în anul 2011.

Am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în anul 2008. În perioada studiilor am beneficiat de o bursă de studii la Universitatea din Graz, Austria. În anul 2007 am obținut un Certificat de Drept Transnațional ca urmare a finalizării unui program de studii la Universitatea din Geneva, Elveția. Iar în anul 2010 am absolvit cursurile de Master în Drept Internațional al Afacerilor la Central European University din Budapesta. Totodată, am participat la un stagiu de pregătire profesională în cadrul departamentului juridic al Băncii Europene de Investiții din Luxemburg.

Pe parcursul celor 12 ani de activitate profesională am dobândit experiență valoroasă în materia litigiilor și arbitrajului, dar și în sfera consultanței juridice. Am îndeplinit cu succes mandate având ca obiect raporturi de drept comercial, insolvență, drept civil, inclusiv litigii privind dreptul de proprietate, dreptul muncii, contencios administrativ și fiscal, fonduri europene, achiziții publice.

În cadrul programelor internaționale menționate am avut șansa de a studia, printre altele, arbitraj comercial internațional, drept internațional privat, dreptul Uniunii Europene și aspecte de drept comparat. Toate acestea mă abilitează să gestionez mandate cu elemente de extraneitate, dar îmi permit o perspectivă mai largă chiar și în abordarea problemelor de drept național. Ca trăsături persoanele care mă ajută în munca mea aș enumera atenția la detalii, devotamentul față de cauzele încredințate, perseverența, preocuparea continuă pentru studiu.

Sunt coautor al lucrărilor Noul Cod de procedură Civilă. Note. Corelații. Explicații.”, publicat în anul 2012 la Editura C.H. Beck și Codul insolvenței. Note. Corelații. Explicații” publicat în anul 2017 la Editura C.H. Beck. Totodată, am participat în calitate de coautor la elaborarea lucrării „Codul de procedură civilă. Comentarii și explicații”, apărute la Editura C.H. Beck în 2019 și distinse cu premiul „Traian Ionașcu” acordat de Revista română de drept privat în colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România pentru cea mai bună carte a anului 2019 pe teme de drept privat.

Sunt omul de astăzi, printre altele, datorită cărților pe care le-am citit și oamenilor pe care i-am întâlnit. În această din urmă privință, colectivul de la Piperea & Asociații mi-a oferit libertatea necesară inițiativei și dezvoltării individuale.