SCA Piperea si Asociatii | Echipa

Echipa

Irina Tomescu

Asociat

Sunt avocat în cadrul Baroului București din anul 2019. M-am alăturat echipei de profesioniști Piperea și Asociații în 2020, unde am ales să pun în valoare experiența și cunoștințele acumulate ca absolvent al Facultății de Drept – Universitatea București (2016) și al programului de master „Științe Penale” (2018). Pe parcursul studiilor universitare și postuniversitare, m-am concentrat pe elementele de noutate ale dreptului, motiv pentru care am ales să-mi susțin lucrarea de licență în materia Dreptului Noilor Tehnologii, abordând tema „Jurisdicția în cazul constatării și sancționării infracțiunilor informatice”, iar lucrarea de disertație în domeniul Ciberneticii Juridice.

Exercitarea profesiei m-a adus, însă, mult mai aproape de om. M-a făcut să mă transpun în situația clientului, să evaluez minuțios fiecare risc și fiecare șansă a sa, să obțin și să valorific la maximum toate oportunitățile pe care legiuitorul, instanța de judecată sau chiar adversarul i le poate conferi în contextul oricărui tip de diferend. Ambiția de a obține cea mai bună soluție pentru client m-a făcut remarcată în cadrul SCA Piperea și Asociații, drept care am fost cooptată în proiecte de anvergură, precum cele în materia „dării în plată”, a protecției consumatorului sau a contenciosului administrativ.

Din aria mea de expertiză fac parte însă și litigiile în domeniul dreptului muncii, al dreptului familiei, precum și litigiile care au ca obiect executarea silită. Dreptul penal continuă să mă preocupe și rămâne un instrument de nădejde la care apelez ori de câte ori interesul clientului o impune, în raport cu încălcarea drepturilor sale de către terți sau chiar de către reprezentanții autorităților publice.

Mi-am asumat lupta pentru dreptate și pentru adevăr atât ca principiu de viață, cât și ca standard profesional. Iar acest lucru se datorează, în mare parte, contactului cu foștii deținuți politic din România și din fostul Bloc Răsăritean, ale căror drepturi și libertăți fundamentale au fost încălcate grosier sub pretextul „binelui comun”. De la ei și de la cei pe care i-am ales ca mentori am moștenit voința, conștiinciozitatea și creativitatea.

Acestea sunt, de altfel, și trăsăturile mele definitorii ca avocat: voința, pentru că protejarea drepturilor și a intereselor clientului reprezintă întotdeauna o prioritate; conștiinciozitatea, pentru că aleg să tratez problema celui care mi-a încredințat-o ca și când mi-ar aparține; creativitatea, pentru că nicio situație de fapt și, mai ales, de drept, nu trebuie privită dintr-o perspectivă singulară.