Solidarizare

Postat de Petre Piperea în Uncategorized | 0 Comentarii

„Scopul nu scuză stilul, adevărul şi bunele intenţii nu justifică lipsa de respect”

În primul rând, subliniez că acest mesaj nu se dorește a fi o dezgropare a securii războiului, ci un îndemn la identificarea soluțiilor utile pentru toți actorii din sistemul judiciar (desigur, dimpreună cu partenerii lor super simpatici, avocații).

În al doilea rând, fără a pune în discuție legitimitatea pe fond a acțiunilor de protest inițiate de corpul magistraților, am constatat cu regret că instanțele din țară nu au avut o abordare coerentă/predictibilă (cu privire la durata acțiunii de protest, obiectul cauzelor exceptate, completurile care nu participă la acțiunile de protest etc.), nu au avut o atitudine consecventă în privința solicitărilor avocaților și, mai ales, nu au reușit să comunice eficient un program de lucru care să permită evitarea consumului inutil de timp și energie din partea avocaților, ca să nu mai vorbim despre evitarea costurilor implicate.

În acest context, salut și sprijin acțiunea inițiată de Baroul Hunedoara și mă bucur să constat că U.N.B.R., prin mesajul de solidaritate cu Baroul Hunedoara (și cu interesele avocaților, de altfel), începe să se situeze la înălțimea așteptărilor corpului profesional al avocaților.

De asemenea, sper ca acest mesaj să fie preluat și însușit de toate organele profesiei noastre, iar acesta să fie începutul (re)câștigării respectului cuvenit.

În încheiere, îmi exprim convingerea că mesajul nostru de solidaritate va determina un dialog real și constructiv cu reprezentanții magistraților.

În al treilea rând, la tăți ni-i greu …

Avocat Petre Piperea, membru în Consiliul Baroului București

 

#ilconsigligliere

 

 

 

Lasati un raspuns