Jurnalul lui Il consigligliere – 2

În calitate de brand new ”consigligliere”, am intrat pentru prima dată într-un meci oficial la o ședință a Consiliului Baroului București, marți, 29.10.2019.

”Băieții” au avut mare poftă de joc pe tot parcursul celor 4 (patru) ore ale meciului presărat cu scheme de joc/tactice lucrate la antrenamentele din mandatele anterioare, au driblat scurt și eficient, iar fazele de joc nu s-au lăsat prea mult așteptate.

Astfel, chiar înaintea fluierului de start, a apărut o surpriză în componența echipei: dl. Mihail Ciobanu a fost înlocuit de dl. Nicu Tiberius, aflat inițial pe banca de rezerve.

Un alt moment important al meciului a fost acela în care s-a trecut la alegerea prodecanilor: plecând de la un artificiu de joc, conform căruia obligativitatea votului secret nu vizează și alegerea prodecanilor, s-a propus ”votul deschis” pe această chestiune.

Eu m-am exprimat împotriva acestei modalități de vot, numai că poziția mea s-a dovedit a fi un offside. Balonul este rotund, iar majoritatea a decis să se voteze deschis, motiv pentru care alegerea prodecanilor s-a făcut ”la vedere”.

Nu am reproșuri de făcut prodecanilor aleși, ba, mai mult, le urez mult succes în exercitarea noilor demnități dobândite.

În repriza secundă s-au mai dat câteva pase scurte pe problema neîntrunirii cvorumului la adunările generale și pe chestiunea identificării eventualelor soluții.

De asemenea, după o aglomerare în careu, s-a decis și repartizarea consilierilor în cadrul resorturilor constituite la nivelul BB, iar eu voi lucra 7 (șapte resorturi), pentru că am auzit că se scumpesc:

”Comunicare și publicitate profesională”, ”Politici profesionale, apărarea profesiei și contencios”, ”Bibliotecă”, ”Proiecte culturale și sociale”, ”Informatizarea baroului”, ”Monitorizare legislație”, ”Inserția profesională a tinerilor avocați”.

Așadar, știți unde să mă găsiți de acum :)))

A relatat pentru dvs. cronicarul Grigore într-o Ureche.

 

 

Lasati un raspuns