Scurte insemnari din republica procurorilor

Cred ca noul salut de la granita Romaniei va fi in curind „Bine ati venit in republica procurorilor”.

Nu ca il agreez pe Dragnea (nu il stiu personal si nici nu cred ca mai poate fi, la modul serios, sef mare in usl, din moment ce a ratat referendumul), dar acuzatiile care i se aduc sunt aberante si periculoase pentru democratie. Un sef de campanie electorala are in fisa postului sa aduca la vot citi mai multi simpatizanti ai partidului sau; in caz de referendum, sa aduca la vot cit mai multi participanti, pentru dublul scop de a face cvorumul si majoritatile necesare si de a obtine rezultatul dorit de partidul sau; in cazul referndumului de demitere a presedintelui republicii procurorilor acest dublu scop era sa se obtina cvorumul (50% + 1; usl a vrut sa braveze, ridicind stafeta la 60%) si sa fie cit mai multe „da”-uri, mai multe decit „nu”-uri. Sanctiunea pentru ca nu a reusit obtinerea cvorumului este, evident, demiterea. Dar, de aici si pina la a spune ca este infractiune de coruptie faptul ca Dragnea a pus la punct un sistem national care sa asigure prezenta a 60% din votanti la referendum este o cale ff lunga! E in fisa postului unui sef de campanie sa puna la punct sistemul national care sa duca la o asemenea prezenta la vot! Daca vreun judecator va fi atit de habauc incit sa dea o condamnare a lui Dragnea pentru asa ceva, atunci niciun referendum nu va mai fi posibil, nicio alegere nu se va mai putea organiza, caci cei care fac asta, de obicei, se vor teme de puscarie! Ce dracu, Dragnea are alte probleme penale! La fel si dl Blejnar, la fel si alti mari corupti, stiuti sau nestiuti! Le-ati uitat, dlor super-procurori? Cum ramine cu vamesii si politistii pe care i-ati arestat si care sunt acum liber, probabil nevinovati?

Comentariile cititorilor

 1. Razvan |

  Problema nu este ca a vrut sa obtina prezenta de 60%, putea sa faca o super campanie de diabolizare a lui Basescu si sa vina chiar 90% din populatie la vot. Nu il impiedica nimeni sa indemne lumea sa vina la vot, sau sa isi propuna o prezenta a votantilor USL de 80%. Asta nu cred ca e nicaieri infractiune. Discutabila este metoda prin care a facut chestia asta, care e de natura penala, familiara lui Dragnea. Pana la urma ce i se reproseaza? Tocmai faptul ca prin oferirea de bani a incercat sa determine alegatorii sa participe la vot si ca in localitatile fara prezenta considerabila i-a « indemnat » pe sefii de sectie sa sporeasca procentul votantilor. Familia mea este nascuta in judetul Teleorman, pastorit de ani de zile de Dragnea (evident, cu rezultate catastrofale, dar nu prea conteaza asta, ca nu il impiedica sa castige alegerile). De 15-20 de ani, oamenii sunt luati pe sus la vot in acest judet, luatul pe sus fiind un veritabil sport judetean. In plus, se intampla preponderent in sate si comune cu primari pesedisti si cred ca s-a vorbit despre acest sport de 1000 de ori pana acum, existand suficiente probe. Cred ca votantilor ar trebui sa le dicteze propria constiinta, nu dispozitiile lui Dragnea, pentru ca oamenii nu sunt niste baloturi de paie, pe care le poti aduce la vot cand vrei tu. Una e sa iti doresti o prezenta de 60% la vot si alta e sa faci magarii pentru a-i aduce cu forta si a crea tu insuti prezenta. Fara sa fiu malitios, eu ma intreb cum de cercetarile se fac intotdeauna in judetele lui Oprisan, Dragnea, Mazare…

  Va stiu adversar al procurorilor, dar mi se pare discutabil ca le imputati eliberarea politistilor si vamesilor. Instanta a decis sa fie cercetati in libertate, dar nu s-a pronuntat definitiv,nu? Si Nastase a fost liber, iar acum stim unde e (evident, din vina lui Basescu). Pana la urma important e sa se pronunte o solutie corecta, ar fi culmea ca fiecare cercetare in stare de libertate sa le fie imputata procurorilor.

 2. Gheorghe Piperea |

  @Razvan

  Ati inteles gresit – nu am nimic cu procurorii, ca institutie. Nu sunt un adversar al procurorilor. Am un cui contra procurorilor care, pentru a epata sau pentru a avansa in cariera, se implica in jocul politic, falsificindu-l, cu procurorii care se ofera ca instrumente de presiune puternicilor zilei, cu procurorii care, in loc sa se ocupe de ceea ce face procurorul de regula (ex,. sa bage la puscarie rapid criminalii in serie ca taximetrisutl care a ucis studenta japoneza sau sa popreasca rapid infractorii economici si conturile si bunurile acestora), se ocupa de anchetarea babelor care au fost la vot. Institutii ca dna nu ar trebui sa existe. Sefii numiti politic ai procurorilor ar trebui sa fie alesi de procurori. Insasi institutia procurorului in sine ar trebui regindita ca o institutia de avocati ai acuzarii. In rest, de ce as fei eu adversar al prcurorilor, cu care am fost coleg de facultate si de institut de magistratura si care, multi dintre ei, mi-au fost studenti?

 3. Razvan |

  Nu am zis ca sunteti un adversar in sensul ca ii detestati, dar v-am citit mai multe opinii in aceasta privinta si am vazut ca niciodata nu sunteti de acord cu ce fac. Cred ca multi isi fac bine treaba, dar se vorbeste putin de ei. Putini stiu ca cei de la DIICOT au capturat un transport de droguri in valoare de 400 de milioane de euro, in schimb toti stiu ca procurorii sunt, in general, ‘ai lui Basescu’. Pentru cei cinstiti, care reprezinta majoritatea in opinia mea, e un lucru foarte rau. Nu stiu care ar fi atributiile procurorului – avocat al acuzarii, dar si in alte tari europene procurorii au statut de magistrat desi sunt subordonati din punct de vedere ierarhic. Oricum, fata de un user de pe juridice.ro care ii considera „functionari administrativi”, dumneavoastra le acordati totusi un alt statut, e de apreciat 🙂

 4. ionut |

  Am si eu o intrebare domnule piperea:ce sfat i-ati da unui viitor absolvent de drept, fara relatii, fara pile…de unde sa inceapa?care ar fi primul lucru pe care sa-l faca dupa terminarea facultatii.va multumesc anticipat.

 5. Gheorghe Piperea |

  @ionut

  Primele lucruri nu trebuie sa le faci abia dupa terminarea facultatii, ci inca din prima zi de facultate. Crede in meritocratie si construieste-ti un CV puternic in studentie.
  Succes!

Lasati un raspuns

Trebuie sa fiti conectat pentru a posta un comentariu.