Scrisoare electorala

Postat de în Politica | 3 Comentarii
Aceasta este o scrisoare electorală. Dacă ți se pare că îți invadează intimitatea sau că îți consumă inutil timpul, nu o citi.
Dar dacă :
ești dator la bănci și nu știi cum te poți proteja contra clauzelor abuzive din contracte și contra efectelor supra – îndatorării și dacă nu poți evita evacuarea ta și a familiei tale din casă pentru că ești executat silit;
ești lovit de reduceri de salarii, indemnizații și pensii, ca efect al austerității impuse de bogați celor săraci;
te temi că îți poți pierde locul de muncă sau că, dacă ți l-ai pierdut deja, nu mai poți găsi de lucru, ramânând șomer;
ești iritat sau îngrijorat de continua risipire a resurselor naturale și umane ale României și de poluare;
privești cu regret exodul în străinătate al tinerilor României, determinați să își părăseasca țara și să își nege rădăcinile din lipsă de opțiune și ca răspuns la disprețul față de valoare și față de merit al conducătorilor români actuali;
ești deranjat de continua degradare a condiției familiei și a femeii în societatea românească;
ești interesat să participi, ca membru al unor curți cu juri, la facerea dreptății în România,

atunci nu va fi un efort inutil să o citești și să o dai mai departe și celor pe care îi cunoști și care simt la fel ca tine.

În calitate de candidat INDEPENDENT la Camera Deputaților, dar și ca simplu membru al cetății, propun o soluție la problemele de mai sus: actuala clasă politică să facă un pas înapoi și să lase loc celor care, după Revoluție, s-au format și au perfomat fără să fie nevoiți sau tentați să se afilieze politic pentru a face bani și carieră. Fără sprijinul lor, fără dependența de ei, doar prin valoare, merit și eforturi proprii, oameni ca mine au facut cariera în profesiile lor.
Personal, am o carieră profesională și didactică desavârșită și o afacere de succes. Sunt profesor universitar de drept comercial la Universitatea din București și avocat și mi-am facut o datorie de onoare din a ajuta oamenii să își recupereze drepturile. Am vrut să dăruiesc cetății în care am reușit să mă realizez pentru că cetatea mi-a dăruit această oportunitate. Cu sprijinul meu, peste 4000 de oameni și-au putut recupera drepturile în litigiile contra băncilor sau contra statului român pentru pensii, indemnizații și salarii tăiate sub pretextul austerității; peste 3500 de oameni au șansa câstigării procesului de stopare a exploatării gazelor de șist în zona Bârlad; multe alte sute de oameni și-au recuperat drepturile în cazurile ridicărilor ilegale de mașini, ale aplicării ilegale a rovinietei sau ale taxei de poluare, pe baza modelelor de acțiune oferite de mine. Mă simt mândru și împlinit că acești oameni și-au redobândit încrederea că își pot recupera drepturile și simt că pot extinde aceste exemple la scară națională, din postura de deputat.

Eu sunt independent de această clasă politică. Nu sunt, însă, izolat. Sunt mii de astfel de exemple de independenți în țară. Ele trebuie doar scoase la lumină. Trebuie doar ca cineva să le deschidă calea. Începutul acestei schimbări benefice înseamnă votul tău din 9 decembrie 2012. Acel cineva care să dea startul ești tu, nimeni altcineva! Votul tău este, în această măsură, important, chiar esențial!

Ai dreptul să te revolți. Ridică-te! Aliază-te cu cei de-o seamă cu tine, cu cei care cred ca și tine în dreptate, în familie, în prieteni, în Dumnezeu. Cere-ți drepturile în mod pașnic, ca să nu riști ca tulburarea și violența să distragă atenția de la problemele tale reale și de la soluțiile adecvate lor. Dacă trebuie, pune-te alături de cei din comunitatea ta și dă-i în judecată pe cei care abuzează de puterea pe care tu le-ai incredințat-o. Când ai posibilitatea să schimbi prin vot o clasa politică ce și-a atins nivelul maxim al incompetenței și al mizeriei morale, fă-o! Votează inteligent!

Ai pentru ce să lupți: pentru tine, pentru familia ta, pentru cei pe care îi iubești. Nu te teme de emoțiile tale! Dacă logica poate conține erori, în schimb emoțiile nu te înșală niciodată, căci sunt adevarate.

Și nu uita ce ni se spune în Fapte: Mai binecuvântat este a dărui decât a primi!

Al Dumneavoastră,
Gheorghe Piperea

Comentariile cititorilor

 1. Un alegator |

  Mult succes! Dumnezeu sa va ajute! Din pacate nu candidati in colegiul meu, as fi avut si eu pe cine sa aleg.

  Nu credeti ca ar trebui sa isi faca propriul partid cei despre care vorbiti in scrisoarea de mai sus?
  Suntem multi care abia asteptam un astfel de partid. Ne trebuie un lider.

 2. sauciuc gelu |

  cum ma pot alatura si eu acelei liste privind francii elvetieni sunt din constanta si am luat un credit in 2008 de la banca romaneasca

 3. Gheorghe Piperea |

  @sauciuc gelu

  Am facut precizarile neceare intr-un post recent.
  Cu stima,
  Gh. Piperea

Lasati un raspuns

Trebuie sa fiti conectat pentru a posta un comentariu.