Rovinieta

Rovinieta este un tarif platit companiei nationale de drumuri pentru finantarea constructiei si reparatiei drumurilor. Daca nu platesti rovinieta, esti amendat cu citeva sute de lei si esti sanctionat, in plus, cu inca o suma ce reprezinta rovinieta pe 12 luni. Sanctiunea se mentine chiar si daca, intre timp, ai platit rovinieta. Mai mult, ori de cite ori treci prin dreptul aparatului care te scaneaza pentru a vedea ca nu ai rovinieta, esti sanctionat inca odata si inca odata. Sunt cazuri in care s-au primit zeci sau chiar sute de sanctiuni pentru una si aceeasi „fapta”, constind in omisiunea de a purta rovinieta pe drumurile patriei. Ca sa nu mai vorbesc de cazuri de-a dreptul hilare sau tragice in care politisti ori soferi pe ambulante au fost sanctionati si ei pentru lipsa rovinietei.
Sanctiunea, aplicata de un departament al companiei de drumuri, iti vine acasa, in plic. Daca nu platesti amenda si suma complementara impusa si nu faci dovada platii, ti se blocheaza contul bancar fara ca macar sa fii anuntat de propriul bancher. Mai mult chiar, contul se blocheaza si eventual banii iti sunt trasi din cont chiar daca ai platit amenda si suma complementara intre timp. Interesant este ca „autoritatea” care constata si aplica amenda este compania de drumuri, care este o societate comerciala, adica un particular ca si tine. Si sanctiunea ti se aplica pentru ca nu ai achitat un tarif (care nu este nici taxa, nici impozit, nici contributie sociala, ci pretul unui serviciu). Ma intreb cind vom fi amendati si cu conturile blocate pentru ca nu platim gazele, apa, energia electrica, semnalul tv, telefonul, calatoriile doamnei Udrea etc.
Dar ma intreb si daca nu cumva plata unui tarif (care presupune prestarea unui serviciu) ne intreptateste pe noi, platitorii, sa pretindem ca serviciul respectiv sa fie prestat corect, complet si la timp. Adica, sa avem drumuri si, daca se poate, drumuri sigure. Caci, daca platim un tarif, inseamna ca avem dreptul la o contraprestatie, in calitate de consumatori ai serviciului respectiv. Iar in cazul in care ne sunt incalcate drepturile de consumatori, putem sa reclamam prestatorul la ANPC, precum si in justitie. Spre exemplu, pentru ca intirziem din cauza drumurilor proaste, pentru ca suferim accidente din cauza gropilor din asfalt sau a lipsei ori necorespunzatoarei marcari si balizari a drumurilor, pentru ca ne reparam masina de 4-5 ori mai des decit normal din cauza starii proaste a drumurilor, pentru ca platim prime de asigurare mai mari din cauza deselor accidente si reparatii, pentru ca cheltuim nervi si energie vazind cum se repara drumuri odata pe luna sau cum se fac drumuri in virf de munte doar pentru ca regii asfaltului sa prospere etc., etc. Putem sa dam in judecata compania de drumuri pentru toate aceste prejudicii materiale sau morale?
Desigur ca putem! Ar fi chiar necesar, pentru ca aceasta companie si autoritatile care o sustin ar putea fi mai scrupuloase cu banii noastrii daca o suta, o mie, zece mii de posesori de masini si platitori de roviniete ar declansa procese (colective sau nu) contra acestei companii pentru despagubiri. Ca, vorba aceea, aici sunt banii dumneavoastra, nu?

Comentariile cititorilor

 1. Marius Popescu |

  Stimate domnule profesor,

  Am 13 PV cu amenzi pt. lipsa rovinieta in perioada dec. 2010 – iunie 2011.
  La toate cele 13 procese verbale termenul de 15 zile pt. contestare a fost depasit. Fiind mai tot timpul prin spitale si luptandu-ma sa inving cancerul, nu am mai avut timp (si) de aceste procese verbale pana acum.
  Ce solutii mai pot avea in vedere in acest moment?
  Este reala contestatia pe motivul lipsei semnaturii olografe, a agentului constatator, pe procesele verbale? (am tot citit pe net)
  Multumesc!

 2. Gheorghe Piperea |

  @ Marius Popescu
  Va rog sa lasati un email cu un numar de telefon unde puteti fi contactat la daniel.andrei@piperealaw.ro

  Cu stima

 3. Adriana Miron |

  Buna seara,
  Va multumesc pentru raspuns.
  Situatia a devenit mai complicata. Am fost la CNADNR unde am vazut ca nu figurez cu rovinieta in perioada respectiva.M-am blocat si am platit jumatate din amenda*2, fara sa platesc si despagubirea.La statia peco am aflat, dupa insistente, ca nr de inmatriculare a fost gresit inregistrat, diferenta de cifra ,07 in loc de 87.
  Culmea este ca mai gresisera o data tastand 67.
  Am primit copii dupa rovinietele respective.
  Va rog dati-mi un sfat!
  multumesc

 4. vasiler |

  Buna seara domnule Piperea, doresc sa va multumesc pentru modelul contestatiei postat de dumneavoastra deoarece mi-a fost de real ajutor in contestarea amenzilor contraventionale aplicate de CNADR. Sunt in faza de asteptare a pronuntari hotarari programata pentru data de 19.03.2012. Va rog sa-mi comunicati, daca cunoasteti practica judiciara in acest sens, daca sunt hotarari judecatoresti care au anulat efectele proceselor verbale de contraventie pe motivele invocate de dumneavoastra respectiv existenta comtinuitati contraventiei si cererea unor despagubiri mai mari decat valoarea pagubei produse.
  Va multumesc pentru atentie.

 5. Gheorghe Piperea |

  @ Vasilier

  Verificati pe acest site, in cadrul sectiunii de unde ati descarcat modelul, gasiti jurisprudenta nr. 1 si nr. 2 pe care va recomand sa o atasati dosarului pana la ramanerea in pronuntare. Pagina este aceasta: http://www.piperea.ro/2011/05/18/ridicari-abuzive-de-masini-amenzi-ilegale-multiple-rovinieta/
  Pentru a fi si altora de folos, va rugam sa ne trimiteti sentinta care va fi pronuntata in cazul dvs. pe adresa office@piperealaw.ro

  Mult succes

 6. Valentin Stanciu |

  Buna ziua domnule Piperea,
  Va scriu in legatura cu primirea in data de 12.03.2012 prin posta a unui PVCC pentru circularea pe drumurile nationale fara plata rovignetei.In acest proces verbal se aplica plata unei amenzi de 250 lei (jumatate daca este platita in 48 ore de la primirea plicului) + 28 euro contravaloarea rovignetei pe un an de zile. Mentionez ca data savarsirii contraventiei a fost 24.09.2011.Asa cum am observat din discutiile anterioare, exista o mare posibilitate sa mai primesc si alte PVCC pentru aceeasi cauza. Pe langa faptul ca este o mare nedreptate facuta (aici vorbesc de primirea mai multor PVCC pentru aceeasi fapta) de CNADNR conducatorilor auto care circula pe aceste „drumuri”, intrebarea mea este urmatoarea:
  Fiind prima data cand primesc asa ceva de la CNADNR, eu am platit jumatate din amenda, adica 125 de lei, inscriindu-ma in cele 48 de ore de la instiintare, si ma intreb ce se intampla daca nu platesc sanctiunea suplimentara de 28 de euro? Avand in vedere ca este prima sanctiune de acest gen (greseala imi apartine pt ca nu am platit rovigneta) tind sa platesc si cei 28 de euro. Dvs. ce credeti ca ar trebui sa fac?
  In ceea ce priveste celelalte PVCC pe care presupun ca le voi primi, pe langa contestatia pe care o voi face, ma sfatuiti sa le platesc in totalitate sau contestatia anuleaza plata pana la solutionare?
  Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.

 7. Gheorghe Piperea |

  @ Valentin Stanciu
  Daca nu platiti sanctiunea de 28 de lei, cel mai probabil vor incerca sa o execute. Pentru celelalte contraventii, eu va sugerez sa nu le platiti pana la solutionarea plangerii contraventionale. Procedura de recuperare este destul de lunga, iar modelul pus la dispozitie trebuie modificat si mai trebuie platita si o taxa de timbru pentru solicitare.
  Mult succes

 8. Georgeta |

  Puteti sa-mi spuneti daca este posibil sa aflu cate amenzi voi mai primi de la CNADNR ,daca exista un telefon la care sa raspunda,caci cel din P.Verbal este in permanenta ocupat.Sau daca sunt undeva pe un site publicate.
  Multumesc mult !

 9. Gheorghe Piperea |

  @ Georgeta
  Nu cunosc o astfel de informatie.

 10. vasiler |

  Va multumesc pentru ajutorul acordat, ma angajez sa revin cu sentinta data in cazul meu.
  Din pacate in cazul meu dosarul este ramas in pronuntare pentru data de 19.03 si nu mai vad o posibilitate de a atasa jurisprudenta la dosar.

  Va multumesc pentru urare, cu deosebita stima Vasiler

 11. toth mariana |

  la una din masinile mele am platit rovineta pe anul 2012 am avut accident,am primit dauna totala, am radiato ce se intimpla cu perioada pt care am achitat aceasta taxa?

  am cumparat alta masina la care la fel rovineta a fost achitata pe anul 2012,eu am inmatriculto pe numele meu am schimbat numerele ce se intimpla cu taxa achitata?
  oare trebuie sa achit din nou ?

 12. Gheorghe Piperea |

  @Tothe Mariana

  La prima vedere, rovinieta este platita pt fiecare masina. Deci trebuie sa platiti alta, chiar daca ati avut o rovinieta pt masina avariata in accident.

 13. Razvan-Andrei |

  Buna ziua, Dl Piperea!
  Am o intrebare, al carei raspuns mi se pare dificil de gasit.
  Mi se creaza impresia ca aplicarea unei sanctiuni contraventioanele pentru neplata unui serviciu, nu se impaca cu insasi natura contraventiei.
  Astfel, avand in vedere ca rovinieta nu este o taxa, ci un pret al unui serviciu, in ce conditii neplata acestui pret ar putea capata caracterul unei contraventii?
  In definitiv, in abstracto, poate constitui o contraventie numai acea fapta savarsita cu vinovatie care aduce o atingere importanta unor valori sociale.
  In cazut neplatii unui serviciu, pe ce se poate fonda considerarea acestei fapte ca aducand o atingere importanta unor valori sociale, si care ar fi acelea.
  Altfel spus, in ce ar consta pericolul social important al faptei de a nu achita contravaloarea serviciului? Aici tinand cont de faptul ca nu vorbim de un pericol social oricat de redus, ci de unul insemnat, avand in vedere ca „Legea contravenţională apara valorile sociale, care nu sunt ocrotite prin legea penală”.
  Cu deosebita stima,
  Razvan-Andrei

 14. I. Savutiu |

  Buna ziua,

  In primul rand, doresc sa va multumesc pentru initiativa dvs. de a veni in sprijinul nostru, al celor ce ne simtim nedreptatiti si nu gasim prea multe mijloace la indemana ptr a ne apara drepturile.

  Am depus plangere contraventionala (proces verbal pentru constatare lipsa rovigneta), in termenul prevazut de lege si procesul este stabilit pentru 23.03.2013. Astazi am primit somatie de plata, cu termen de 5 zile, de la Regionala de Drumuri si poduri Cluj ptr. achitarea unei creante de 28 Euro, contravaloare tarif de despagubire stabilit prin procesul verbal de constatarea contraventiei nr. 0511090, adica exact cel pe care l-am cotestat. Sunt obligata sa achit aceasta suma, altfel riscand executarea silita? Tariful de despagubire nu se considera a face obiectul contestatiei depuse de mine?

  Va multumesc si ma bucur ca existati!

 15. Gheorghe Piperea |

  Obtineti un certificat de grefa de la judecatorie in care sa fie trecute partile, obiectul si numarul dosarului constituit. Dupa ce obtineti certificatul de grefa, depuneti-l catre Regionala de Drumuri si poduri Cluj prin posta cu scrisoare recomandata si cu nota de inventar.

  Gh. Piperea

 16. Ana Mares |

  Buna ziua,

  In data de 7 mai am primit o somatie de la de executare silita, precum ca nu am platit rovineta pe data de 15 august 2011.
  Mentionez ca prin aceasta instiintare am aflat prima data ca nu as fi platit acesta rovineta, acum 10 luni.
  am fost la Serviciul de taxe si impozite ai am vazut procesul verbal, care era emis pe data de 31.01. 2012, si care ar fi fost adus la domiciliul meu de un angajat CNADR impreuna cu un martor, dintr-o localitate total din afara judetului meu, in data de 10.02.2012 si nu m-au gasit – minciuna normal-, iar la finante a ajuns in 27 martie si a fost inregistrat in 12.04 a aceluiasi an.
  Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in acest caz, dat fiind faptul ca eu stiam ca am rovineta inca valabila, si mai ales ca mi s-au eliminat pe rand toate caile de atac, prin aceste proceduri in afara legii dupa mine.

  Cu stima,
  Ana Mares

 17. Gheorghe Piperea |

  @Ana Mares

  Trebuie sa formulati contestatie la executare, in care sa aratati ca, in realitate, aveati rovinieta platita. In plus, puteit invoca in contestatie si motive de nulitate ale amenzii (cam aceleasi cu cele vehiculate aici, pe acest blog)

 18. pirlac ana |

  A obtiunut cineva anularea PVC emis de CNADR pt lipsa semnaturii agentului constatator? Daca da, va rog foarte mult sa-mi trimiteti si mie macar o sentinta ca practica judiciara.
  Tocmai ce am gasit un raport intocmit de institutia avocatului poporului referitor la disfunctionalitatile og 15/2002, este interesant si poate fi de folos, il atasez.
  http://www.avp.ro/rapoarte-speciale/raport-special-27-aprilie-2012.pdf

 19. Gheorghe Piperea |

  @ Pirlac Ana
  Nu avem momentan o sentinta in sensul celor solicitate de dvs. Multumesc foarte mult pentru linkul raportului.

 20. Razvan |

  In lunile februarie si martie anul acesta am primit vre-o 5 procese verbale de contraventie. Pe primul l-am platit, iar pe restul le-am contestat. Mi-a zis un prieten ca o sa-mi vina e la primarie somatie de neplata a amenzilor pana cand o sa am o sentinta la contestatiile depuse.

  Trebuie depusa o dovada (luata de la judecatorie) la primarie care sa demonstreze ca am contestat amenzile si astfel somatia de neplata a amenzilor sa fie sspendata pana la finalizarea procesului?

  Multumesc,

 21. Gheorghe Piperea |

  @ Razvan
  Va trebui sa mergeti la judecatoria unde ati contestat procesele verbale contraventionale si sa solicitati eliberarea unor certificate de grefa pe care sa le prezentati pentru suspendarea platii amenzilor pana la solutionarea proceselor.
  Mult succes

 22. TIRTAU |

  gata …..ne.au ciuruit …..nu se mai poate face nimic….hotararea CCR(aceasta mizerie formidabila ,realizata in cardasie cu ,,av .pop..,,)le.a dat judecatorilor instrumentul necesar solutionarii acestor mizerii legislative …..la,,,,,judecatoria cornetu,,,a fost infiintat un complet de judecata special ptr astfel de spete ……banuiesc ca asta se va intampla si la celelalte ,,,filiale de colectare a fondurilor bugetare ,,,,,,….am 14 amenzi si nici daca ma vor lua cu mascatii nu le voi plati ,ptr ca pur si simplu am uitat ……si nici nu cred ca este normal sa platesc o despagubire pe un bun care ,sub o forma sau alta…mi apartine (sau o cota parte din el )….un bun pe care statul asta de ***** nu a stiut niciodata sa.l administreze ……am, amenzi in valoare de aprox 15000 de lei ……si aunt dispus sa fac absolut orice ptr a distruge mizeria asta ……Domnule avocat ….intrebarea mea era …daca dumeavoastra credeti ca pe spetele astea putem avea castig de cauza la CEDO ?????VA MULTUMESC …..

 23. Gheorghe Piperea |

  Pana la a apela la CEDO, formulati plangere contraventionala la Cornetu. Acolo stiu ca se castiga. Aveti modelul de plangere contraventionala pe blog.

  Succes!

 24. sorin |

  anul trecut am circulat de trei ori spre bucuresti si de trei ori am platit amenda,in iulie de doua ori si mi-a venit de plata in decembrie 2011 respectiv ianuarie 2012 plata am facut-o in comuna de care apartin respectiv Blejoi iar ce-a de-a treia am circulatseptembrie in am platit-o in aprilie 2012 la BCR si toate documentele le-am trimis in copii catre cestrin ptr a face dovada de plata. Mentionez ca am toate chitantele in orginal cat si taloanele de confirmare de la posta .Acum eu sunt inregistrat la finante ca nu mi-am platit amenda cu pv9981314/02.09.2011 dar eu le-am platit iar pe ordin de plata am pvr12 nr 0179252/21.03.2012 iar la acesta data eu am deja rovignieta Cum pot clarifica fiindca eu nu mai am ultimul proces verbal l-am trimis prin posta cu copiile chitantelor iar cei de la cestrin nu ma ajuta in acest demers este o totala nebuloasa

 25. Gheorghe Piperea |

  Depuneti la Administratia financiara chitantele in copie conforma cu originalul. Intrebati acolo de un formular special conceput pentru asa ceva. Mai trebuie atasat si o copie a buletinului si, in principiu, se rezolva.

  Succes!

 26. nicola flori tatiana |

  as vrea si eu sa stiu cum pot lua o copie a unei roviniete in cazul in care mi sa furat portofelul cu documentele masini

 27. Gheorghe Piperea |

  @ Nicola Flori
  Trebuie sa va adresati CNADNR.

 28. Irinel Dedita |

  Buna ziua.
  În data de 19.07.2012 am primit prin mandat poştal două procese verbale pentru amenzi privind circulaţia pe drum public fără plata rovinietei pentru autoturismul personal, contravenţii constatate în 03.07.2012 şi 04.07.2012. Verificând chitanţa primită la plata rovinietei pentru un an de zile, din luna aprilie 2012, am constatat că nu e trecut numărul de înmatriculare pentru autoturismului meu, ci altul, cu diferenţă de doar o cifră, iar seria de şasiu e alta.
  Datorită faptului că nu am găsit informaţii pentru remedierea acestei situaţii, CNADNR solită în maxim o oră corectarea nr. de inmatriculare înregistrat eronat în baza lor de date, am considerat oportun să plătesc cele două amenzi, cu despăgubirile aferente, pentru a nu depăşi 48 de ore de la primirea proceselor verbale.
  Vă rog să îmi comunicaţi dacă există prevederi legale care să mă oblige pe mine în calitate de cumpărător să verific corectitudinea datelor înscrise pe chitanţa care atestă plata rovinietei şi dacă există vreo cale prin care să îmi pot recupera paguba produsă, respectiv amenzile, despăgubirile şi suma plătită iniţial pentru rovinietă.
  Vă mulţumesc anticipat!

 29. Gheorghe Piperea |

  Daca diferentele la nr. de inmatriculare si la seria de sasiu sunt mici (o cifra/litara lipsa sau gresita) ati putea adresa CNADNR o cerere de indreptare a erorii materiale. Ar trebuie sa primiti un raspuns in 30 de zile de la ei.

  Succes,
  Gh. Piperea

 30. MArina |

  Buna seara,

  Nu se poate formula REcurs impotriva sentintelor pronuntate de Judecatorii in favoarea CNADNR ?

  Multumesc

 31. Gheorghe Piperea |

  Da, se poate. Art. 10 din OG 15/2002 trimite la regimul juridic al contraventiilor stabilit de OG 2/2001. Iar OG 2/2001, la art. 34 alin. 2 prevede ca „Dacă prin lege nu se prevede altfel, hotărârea judecătorească prin care s-a soluţionat plângerea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la secţia contencios administrativ a tribunalului.(…)”

 32. Gabi |

  Buna seara. Va supun atentiei o situatie. Am gasit lipit pe usa un plic cu o amenda pentru rovigneta si dupa cautari pe net am constatat ca martorul care a semnat procesul verbal de afisare este angajatul firmei de curierat a carui stampila se regasea pe plic. Rezulta ca agentul care a semnat procesul verbal de afisare nu a fost la fata locului. Ce e de facut? E normal asa ceva? Va multumesc anticipat.

 33. Gheorghe Piperea |

  Am mai intalnit astfel de situatii. Consider ca procedura de comunicare a PVCC este viciata pentru acest motiv. Depuneti plangerea contraventionala chiar daca nu mai sunteti in termen, iar daca vi se va invoca tardivitatea depunerii plangerii contraventionale, puteti invoca viciul comunicarii PVCC.

  Succes!

 34. catalin |

  am fost sa platesc rovinieta la omv si mi au zis de acolo ca figurez cu rovinieta platita,desi eu acum 2 zile mi am inscris masina si am schimbat numerele,mai poate fi o alta masina cu aceleasi numere,va rog lamuriti ma!

 35. Gheorghe Piperea |

  Nu, nu mai poate fi o alta masina cu alte numere. Incercati o alta benzinarie de la care sa achizitionati o rovinieta.

 36. Elena Constantin |

  Am uitat sa platesc rovigneta pe o zi pentru un camion >12 to. Ce pot sa fac sau cui sa ma adresesz sa o pot plati a doua zi sau cat mai urgent posibil, chiar si cu penalizare.

 37. Gheorghe Piperea |

  @ Elena Constantin
  Rovinieta nu se plateste retroactiv.

 38. Vasile |

  Buna ziua,eu am platit doar amenda contraventionala de 125,00 lei la termen in 2010, iar acum in 2013 mi-a venit somatie cu titlu executoriu pentru recuperare de 28 E reprezetind c/val. contraventie (care de fapt este c/val. tarifului de despagubire) plus 240,00 lei cheltuieli de executare !! Acum stiu ca cei 28 E trebuie sa-i platesc,dar,spuneti-mi va rog daca pot scapa de 240,00lei cheltuieli de executare,mi se pare enorm,cheltuielile de executare fiind dublul c/val.de recuperare.

 39. Gheorghe Piperea |

  @Vasile

  Platiti cat de repede cei 28 euro si veti avea sansa de a nu fi urmarit si pentru suma de 240 lei.
  Daca nu, veti putea face, totusi, contestatie la executare pentru diminuarea cheltuielilor de executare.

  Succes!
  Gh. Piperea

 40. dan |

  rovinieta e o plata dubla si o HOTIE LEGALIZATA deoarece in pretul benzinei exista si o taxa de drum dar nu o spune nimeni,presa ar putea afla din ce este alcatuit pretul benzinei de la POMPA respectiv ce se adauga la pretul rafinariei banut cu banut pina la cel de la pompa(pret rafinarie 1,8lei?)

 41. Alex |

  Buna ziua,
  Acum cateva zile am primit o instiintare de la directia de impozite si taxe locale sector 3 prin care figurez cu amenzi in valoare de 500 de lei.
  Am facut un drum pana la ei si inspectorul de constatare mi-a spus ca figurez cu doua amenzi de contraventie pentru lipsa rovignetei din luna iulie 2011.
  Intrebarile mele sunt:
  1.cum se face ca timp de doi ani nu am fost instiintat cu privire la aceste amenzi (desi intreb regulat atunci cand platesc impozitele daca am si alte datorii catre stat)?
  2.cum pot intra in posesia proceselor verbale (care banuiesc ca exista pe undeva, desi la mine nu au ajuns) pentru a le confrunta cu chitantele de rovignete (pe care din intamplare inca le mai am)?
  3.presupunand ca voi primi de la autoritatea competenta copiii ale acestor procese verbale, cum trebuie sa procedez pentru a le ataca in instanta in baza chitantei de rovigneta?
  Va multumesc anticipat.

 42. Gheorghe Piperea |

  @Alex

  Daca nu v-au fost comunicata pana acum PVCC, atunci amenda contraventionala nu se mai poate aplica. PVCC trebuiau communicate in cel mult 30 de zile de la data incheierii lor.
  Puteti face o contestatie la executare/contestatie la titlu impotriva acestor PVCC.

  Succes!
  Gh. Piperea

 43. Pîrvulescu Sorin |

  Buna ziua. PV de contraventie mi-a fost trimis la o adresa la care nu mai locuiesc din 2008, conform cartii de identitate, iar martorul instiintarii a fost angajatul firmei de curierat. Intrebarea mea este daca am sanse sa castig procesul?
  Va multumesc!!!

 44. Gheorghe Piperea |

  @Pîrvulescu Sorin

  Din pacate, adresa din buletin este cea opozabila organului care a incheiat PVCC. In dovada de comunicare se specifica faptul ca v-a fost „inmanat” PVCC sau doar lasat in cutia postala?

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 45. Pîrvulescu Sorin |

  Buna ziua!
  Va multumesc mult pentru promtitudine si pentru ajutorul dat!
  Trebuie sa ma completez si sa spun ca atat PVCC dar si instiitarea acestuia nu numai ca au fost trimise la adresa veche si ca acestea sunt si completate cu adresa mea veche, la care eu nu mai locuiesc din 2008 conform cartii de identitate. Deci eu in cartea de identitate am alta adresa decat cea trecuta in PVCC si instiintare. Art. 16 alin.1 din OG2/2001 ca ,, Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupaţia şi locul de muncă ale contravenientului.„ Am aflat intamplator de existenta PVCC cand m-am deplasat la finante sa ma lamuresc de ce am poprire. La finante cineva mi-a facut rost de o copie a PVCC si a instiintari.
  Va multumec mult!!

  Cu stima,
  Pirvulescu Sorin

 46. rosu carmen |

  am o intrebare….am 10 amenzi de rovinieta dar sunt cate 2 -3 intr-o luna , din cate am inteles voi achita doar una pe luna este adevarat?va multumesc si astept un raspuns

 47. Gheorghe Piperea |

  @rosu carmen

  Trebuia sa le contestati pe celelalte in termenul de 15 zile de la comunicarea fiecarui PV.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 48. Mihai |

  Anul trecut am aflat de la Serviciul Taxe si Impozite ca au ajuns la ei, de la CNADNR, 2 procese verbale cu amenda pentru lipsa rovigneta. In scurt timp au trimis la mine la serv. documentele pentru poprire pe salariu si mi-a fost retinuta suma de 500 lei. Am facut plangeri, am castigat deja in instanta anularea unuia dintre cele 2 p.v. Am sanse sa primesc banii inapoi dupa obtinerea hotararilor judecatoresti definitive si irev.? Daca da, spuneti-mi va rog in doua cuvinte cum sa procedez. Multumesc anticipat. Cu deosebita stima!

 49. Gheorghe Piperea |

  @Mihai

  Le trimiteti o samatie de plata celor de la CNADNR. Daca nu va platesc sumele cuvenite, apelati la executor judecatoresc. Dar dupa ramanerea irevocabila a celor doua hotarari judecatoresti.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 50. Mihai |

  Multumesc mult pentru raspuns. Sa inteleg ca suma de 500 lei a fost virata in conturile CNADNR?

  Cu stima, Mihai D.

Lasati un raspuns

Trebuie sa fiti conectat pentru a posta un comentariu.