Intrebari si Raspunsuri

Din respect pentru cititorii mei, mi-am propus sa raspund, in masura timpului disponibil, la intrebarile care vor ridica probleme teoretice si practice interesante.
Mentionez ca raspunsurile date reprezinta strict opiniile mele si nu pot fi impuse la cazuri concrete.
Decizia utilizarii argumentelor prezentate de mine in instantele de judecata sau in fata altor autoritati nu va garanteaza obtinerea rezultatului propus si nu creeaza in sarcina mea vreo responsabilitate.

Comentariile cititorilor

 1. DAN DRAGOMIR |

  VA SALUT CU RESPECT,
  DACA SE MAI INTOCMESTE O NOUA LISTA A UNUI PROCES COLECTIV IMPOTRIVA OTP-BANK REFERITOR LA CREDITE IN CHF, AS AVEA RUGAMINTEASA FIM ANUNTATI.
  CU STIMA, DAN D.

 2. Gheorghe Piperea |

  @DAN DRAGOMIR

  Desigur, va vom anunta cu privire la o noua lista.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 3. Ana P |

  Buna ziua…dl. avocat noi al luat un credit ipotecar in valoare de 65000 euro in iunie 2008 de la BCR cu venituri din strainatate. In data de 16.09.2010 banca ma instiinteaza prin act aditional de modificarile contractului, pe care nu il semnez si a doua zi pe data de 17.09.2010 depun la banca o instiintare cum cu nu sunt de acord cu modificarile, mai ales ca nu am fost instiintat cu 30 zile inainte de data limita pentru semnarea actelor aditionale 21.09.2010, la care BCR nu mi-a raspuns pana in ziua de azi. Din pacate aici m-am oprit si nu am facut demersul la ANPC si din cauza ca lucram in strainatate. Urmarasc evolutia proceselor colective si sper ca pana la urma voi beneficia si eu de ele, in baza legii. Acum aflu ca ANPC doreste separarea celor care au reclamat la ei bancile si a celor care nu au facut nimic. Ce sa fac??? Suntem intr-o situatie dificila si daca nu voi putea beneficia de modificarea dobanzii nu stim cat o sa mai rezistam!!! Sa incercam un proces individual?

 4. Gheorghe Piperea |

  @Ana P

  Da, un proces individual poate fi solutia.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 5. Suditu Dorin |

  Buna ziua.
  Mi-a fost ridicata masina in sectorul 6 in luna octombrie,astazi 5.12.2013 am aflat ca s-a suspendat legea care permitea ridicarea autoturismelor in sect.4,6 si ca pot cere banii inapoi.
  Cum pot sa imi recuperez banii?

  Multumesc.

 6. Gheorghe Piperea |

  @Suditu Dorin

  Nu s-a suspendat. Am obtinut nelegalitatea ei intr-un proces. Decizia nu produce efecte generale, ci reprezinta un precedent judicar extrem de important pentru ridicarile care vor urma. Puteti ataca in instanta ridicarea masinii dvs.

  Cu stima
  Gh. Piperea

 7. Dinu |

  Buna ziua! Sunt unul dintre cei carora, le-a fost ridicata masina in sectorul 6.Potrivit unui articol din Capital.ro (5 dec 2013),a fost emisa de catre Curtea de Apel Bucuresti, o hotarare definitiva si irevocabila ce trimite in ilegalitate ridicarea masinilor parcate in locuri nepermise in sectoarele 4 si 6. As vrea sa stiu daca mai am vre-o sansa sa imi recuperez banii,chiar daca s-a intamplat in 2009 si am chitantele! va multumesc

 8. Gheorghe Piperea |

  @Dinu

  Este prea tarziu, din pacate.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 9. Marius |

  Felicitari pentru victoria impotriva CL Sector 6 Bucuresti si firmei ILCOR!

  Decizia Curtii de Apel face in sfarsit dreptate hingherilor de masini din sectorul 6. M-am aflat personal in situatia de a ramane socat cand mi-au ridicat masina abuziv in zona Parcului Crangasi. Am platit 677 lei taxa si am asteptat sa imi vina PV contraventie, sa il atac in instanta. Asta a fost acum 48 zile, si desi mi-au spus la politia locala ca imi vor trimite PV, nu mi-a fost comunicat (inteleg deja ca nu se mai face si pv de contraventie si amenda, ci ramane doar tariful de la ILCOR).

  Intrebarea mea pentru dvs este: pot acum sa atac decizia in contencios, deja au trecut cele 15 zile de la emiterea acesteia si nu am depus nicio plangere prealabila? Mi-e teama sa nu imi respinga actiunea ca fiind tardiva. Faza e ca PV nu imi mai trimit, deci raman pagubit de cei 677 lei, ca nu am ce ataca, iar optiunea cu proces pe civil contra ILCOR SRL nu e viabila, fiind prea costisitoare si dureaza prea mult.

  Daca nu, exista o alta maniera de a imi recupera banii platiti, avand in vedere decizia Curtii de Apel ca prevederile HCL sunt nelegale? Va multumesc foarte mult anticipat.

 10. Gheorghe Piperea |

  @Marius

  Am inteles ca PV a fost primit acum 48 de zile. Impotriva acestuia nu mai puteti formula plangere, termenul fiind depasit. Insa aveti 30 de zile la dispozitie de la comunicarea/inmanara dispozitiei de ridicare pentru a face o plangere prealabila la PLS6.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 11. Depeteanu Doru |

  Stimate domnule profesor,

  Ma numesc Depeteanu Doru si locuiesc in Pitesti. Sunt un client Volksbank si as dori sa dau in judecata banca prin intermediul dumneavoastra, pentru denominarea CHF, in fapt pentru ca am imprumutat de la aceasta banca in 2008 o suma de franci elvetieni, suma echivalenta la acea data cu 45000 de euro iar acum dupa sase ani de cotizatie,timp in care am virat catre aceasta banca o suma echivalenta de cca 23000 de euro, soldul contului de credit are o valoare echivalenta de aproape 48000 de euro.
  Daca ma puteti ajuta cumva va rog frumos sa raspundeti solicitarii mele la adresa de mail dependor@gmail.com sau la numarul detelefon 0766635429.

  Va multumesc pentru ca existati.

  Cu deosebita stima,
  Depeteanu Doru

 12. Gheorghe Piperea |

  @Depeteanu Doru

  Din pacate, listele procesului colectiv pentru denominarea CHF s-au inchis.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 13. Mihai |

  Buna ziua,

  Am citit urmatorul articol: http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/exclusiv-ridicarea-masinilor-a-devenit-ilegala-in-doua-sectoare-ale-capitalei-189561.html

  Va rog sa imi precizati ce pot face si daca mai am vreo sansa de a-mi recupera banii – 496lei. Masina a fost ridicata in 01 Oct 2012.

  Masina mea a fost ridicata de pe Splaiul Unirii intersectie cu Str VV Stanciu. Masina era parcata pe Splai, langa bordura la o distanta „mai mica de 25 m” de strada VV Stanciu (mai precis 5m). Nu exista niciun semn de oprire/stationare interzisa. Singurul motiv pentru care mi-a fost ridicata masina este pe baza unei decizii a consiliului local Sector 4 – „masina era la mai putin de 25 metri de intersectie”.

  Va multumesc anticipat.

 14. Gheorghe Piperea |

  @Mihai

  Din pacate, este prea tarziu.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 15. daniel |

  Buna ziua,
  Anul trecut politia comunitara sector 4 mi-a ridicat masina (prin firma Autosal) in urma unei constatari facute de un politist comunitar sector 4.Am contestat in instanta invocand acest motiv dar instanta a dat castig de cauza tot politiei comunitare.Am citit in presa scrisa ca Dumneavoastra ati reusit sa demonstrati aceasta ilegalitate.Pot apela la serviciile Dumneavoastra pentru a recupera suma data firmei Autosal ? Va multumesc.

 16. Gheorghe Piperea |

  @daniel

  Din pacate este prea tarziu.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 17. Elena-Ileana |

  In luna noiembrie mi-a fost ridicata masina din sectorul 6, masura dispusa de Politia Locala a Sectorului 6. Autoturismul a fost parcat in raza indicatorului de stationare interzisa. Ma puteti ajuta in ceea ce privesc pasii pe care ar trebui sa-i urmez pentru a-mi recupera taxa de 680 ron? Mentionez faptul ca inca nu am primit un proces-verbal de contraventie. Va multumesc anticipat

 18. Gheorghe Piperea |

  @Elena-Ileana

  Dar dispozitie de ridicare ati primit?

  Gh. Piperea

 19. cucuian dragos-sorin |

  Buna ziua,

  Va scriu pentru prima data.
  In data de 17.11.2013 am primit o amenda din partea Jandarmeriei.

  In procesul verbal primit dupa 2 saptamani pe adresa de domiciliu apare asa:
  “Susnumitul a participat la o adunare publica nedeclarata si neinregistrata, exprimandu-si nemultumirea fata de proiectul de la Rosia Montana, iar la somatiile si avertizarile facute de catre jandarm a refuzat sa paraseasca locul de desfasurare”.
  In acea zi, pe strada Elie Radu jandarmeria ne-a incercuit si ne-a somat sa pararasim strada si sa ne legitimam, ca altfel nu putem sa o facem. Art. 3 din Legea nr. 60/1991, care fixeaza exceptiile de la regula generala a notificarii prealabile a adunarilor publice (art. 1 alin. (2) din Legea nr. 60/1991 republicata), precizeaza urmatoarele: “Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum şi cele care se desfăşoară în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. În cazul în care organizatorii adunărilor publice nesupuse declarării prealabile deţin indicii sau date că desfăşurarea lor s-ar putea solda cu acte de dezordine ori că ar putea să ducă la manifestări violente, au obligaţia să solicite din timp primarilor, unităţilor de jandarmi competente teritorial şi poliţiei locale sprijin de specialitate.” Or, reuniunea la care am luat parte la orele 21.15, in ziua de 17.11.2013, in zona intersectiei strazii Elie Radu cu bulevardul Regina Elisabeta reprezinta un caz tipic pentru acest text de lege, intrucat adunarea avea loc in afara sediului in renovare al Primariei Municipiului Bucuresti.

  Vreau sa stiu daca facand o plangere contraventionala impotriva procesului verbal de constatare , si cerand anularea acestuia si anularea amenzii de 500 lei si cerand daune morale, am sanse sa castig sau nu? au existat cazuri? stiti de asa ceva?
  In acea plangere doresc sa mentionez si faptul ca avand in vedere situatia mea, daca se considera ca totusi am comis o contraventie, sa se reduca totul la un avertisment.

  Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneastra.

 20. Gheorghe Piperea |

  @cucuian dragos-sorin

  Se poate dispune inlocuirea amenzii contraventionale cu avertisment. Am auzit astfel de cazuri. Insa nu sunt convins de posibilitatea acordarii unor daune morale.

  Succes,
  Gh. Piperea

 21. george |

  Buna sera,

  Domnule avocat,

  Am citit acest articol publicat pe http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/cum-si-cand-puteti-scapa-de-amenda-pentru-ridicarea-masinii-319782.html si va intreb daca se poate inainta actiune impotriva unei HCL din orice localitate invocandu-se respectivul precedent judiciar mentionat in articol?

  Va multumesc!

 22. Gheorghe Piperea |

  @george

  Rationamentul folosit de SCA Piperea & Asociatii pentru constatarea nelegalitatii HCLS 4 este, in esenta, urmatorul: o HCL nu poate suplini lipsa reglementarii procedurii de ridicare, transport si depozitare din Regulamentul Codului Rutier. Acest argument a fost insusit de instantele din Bucuresti si, data fiind generalitate acestuia, poate fi folosit impotriva oricarui HCL care are acelasi obiect.

  Succes,
  Gh. Piperea

 23. LETITIA IRINEI |

  Stimate Domnule avocat,

  Cuvintele sunt prea mici pentru a va multumi ca existati.
  Incerc marea cu degetul, sperand sa-mi raspundeti.
  Am 2 probleme:
  1./In data de 18.11.13 mi-a fost ridicata masina pentru parcare in loc nepermis , in sectorul 4.
  Pentru „eliberarea” masinii, am achitat firmei AUTOSAL EXPERT o taxa !
  2./In data de 12.03.13, la inmatricularea masinii personale,atribuite in urma unei actiuni succesorale,am platit taxa pentru emisii poluante.
  Va rog sa ma ajutati : Pot recupera contravaloarea taxelor ?
  In caz afirmativ, ce demersuri am de facut?
  Cu stima.

  Letitia Irinei.

 24. Gheorghe Piperea |

  @LETITIA IRINEI

  Din ce am inteles, ati luat deja legatura cu dl. av. Lospa Cristian Paul si va va ajuta.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 25. Florica Novaceanu |

  Bună ziua, am și eu 2 probleme, una legata de Banca Piraeus și anume comisioanele abuzive plus diferența clara de creștere a ratei în CHF și a 2 a problema cu Politia Locala Sect 4 care mi a ridicat masina abuziv. Ma puteți ajuta si dacă da, ce trebuie făcut și cât ma costa? Mulțumesc anticipat

 26. Gheorghe Piperea |

  @Florica Novaceanu

  Luati legatura cu dl av. Lospa Cristian Paul. La adresa office@piperea.ro va vor directiona mesajul dvs. catre dumnealui.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 27. Aurelia |

  Domnule avocat!

  SRL-ul al cărui unic asociat si administrator sunt a luat un credit de investiții de la o banca garantand cu ipoteca de rangul I asupra imobilului proprietate personală in care locuiesc cu familia mea. Societatea a intrat in procedura insolventei la solicitarea debitorului si s-a dispus intrarea in faliment pentru ca nu a fost votat planul de reorganizare de către banca. Banca va începe executarea silită si as dori sa știu daca mai exista o cale de a-mi salva casa? Menționez faptul ca si soțul meu a semnat pentru instituirea ipotecii si amândoi am semnat B.O in alb avalizate. Intrarea in insolventa personala m-ar ajuta? Va multumesc anticipat pentru îndrumare.

 28. Gheorghe Piperea |

  @ Aurelia

  Situatia dvs. este destul de delicata. In primul rand, solutia ar putea consta in eventuale vicii de procedura ce apar de-a lungul executarii silite.

  In functie de situatia concreta din dosarul de dvs., ati putea invoca stingerea ipotecii prin stingerea creantei principale (daca societatea a fost deja radiata pana la executarea silita a imobilului). Cu toate acestea, cel putin aparent, sansele demersurilor dvs. sunt mici.

  Va mai informez ca, din pacate, in ciuda demersurilor pe care le-am facut, pana in prezent, insolventa particularilor nu a fost reglementata, iar instantele resping o astfel de cerere.

  Cu stima,

  Gh. Piperea

 29. Stanoiu alexandru |

  Buna ziua! am o nelamurire in privinta unui divort.. am depus o cerere de divort la tribunanul Buftea ILFOV, Stimate Domn, am depus dosarul, si mi-sa dat termen de recomandare pe 06 aprilie 2015,,, fara ca eu sa am copii, sau partaj, nu avem apsolut nimic in comun, de ce dupa atata timp eu pot sa divortez??asa ceva este posibil domunule avocat? sa dureze un simplu divort amarat… din cate se stie termenul este de 30 de zile. doar ca la mine este pana 2015, imi puteti dau un sfat sau un mic ajutor ca pot sa actionez intrun fel legal sa avansez divortul, cat mai de curand.

 30. Gheorghe Piperea |

  @Stanoiu alexandru

  Puteti face o contestatie impotriva tergiversarii procesului, art. 522 alin. (2) pct. 1 NCPC.

  Succes!
  Gh. Piperea

 31. Ciornacrila Ioana |

  Buna seara! Va deranjez si eu cu o intrebare- am castigat pe fond procesul impotriva Volksbank pentru clauze abuzive. Sentina este definitiva dar nu irevocabila. Ii pot da in executare sau este mai bine sa astept sa obtin sentinta definitiva? Va multumesc, Ioana Ciornacrila

 32. Gheorghe Piperea |

  @Ciornacrila Ioana

  In cazul in care veti pierde recursul, banca va putea cere intoarcerea executari silite impotriva dvs., solicitandu-va, totodata, cheltuielile de executare. Este un risc pe care puteti sau nu sa vi-l asumati.

  Succes!
  Gh. Piperea

 33. Cristina |

  Buna, va cer un sfat juridic… am avut un dosar in trecut cu o parte care in fond si in apel am pierdut, iar respectiva parte m-a pus in executare si mi-a luat toti banii, dupa care in recurs am castigat dandu-se o hotarare care spunea ca se respige pe lipsa calitatii mele pasive…deci defapt nu eu datoram acea suma de bani pt care ma executase.intre timp persoana respectiva incepe si-mi da banii inapoi care mi-i executase, de buna voie fara s-o pun executare, pana la un moment cand nu-mi mai plateste. Intre timp au trecut 3 ani de cand a ramas definitiva hotararea din recurs si eu doresc s-o pun in executare pt restul de bani.e prescrisa executarea hotararii? Constitue hotararea data in recurs titlu ececutoriu?

 34. Gheorghe Piperea |

  @Cristina

  Trebuie sa faceti o cerere de intoarcere a executarii silite avand la baza hotararea pronuntata in recurs. Daca se va dispune intoarcerea executarii silite, puteti incepe executarea silita a debitorului dvs.

  Succes!
  Gh. Piperea

 35. Lucia |

  Buna ziua,
  Va rog sa imi spuneti cum as putea sa rezolv urmatoarea situatie. Am achitat un avans destul de mare pentru un imobil ce urma sa fie construit. Societatea ce urma sa construiasca a intrat in reorganizare, m-am inscris la masa credala dar am obtinut doar 2% din suma. Societatea a iesit din insolventa respectandu-si planul de reorganizare cu ajutorul unei banci. Intrebarea mea este cum as putea sa-mi recuperez suma de bani pe care am platit-o si pentru care s-a incheiat un antecontract. Mentionez ca nici nu s-a inceput vreo lucrare pe acel teren, iar eu platesc rate la banca pentru avansul achitat si pentru care am garantat cu imobilul in care locuiesc.
  Va multumesc!

 36. Gheorghe Piperea |

  @ Lucia

  Buna ziua,

  Situatia dvs. este destul de complexa si necesita o analiza detaliata a dosarului. Trebuie analizat ce s-a intamplat in procedura insolventei, eventualul hair-cut etc.

  Va recomand sa apelati la serviciile unui avocat.

  Cu stima,

  Gh. Piperea

 37. Alexandra |

  Buna ziua, domnule Piperea!

  Am urmatoarea problema: in 2004 eu si sotul meu am luat amandoi cate un credit de la o banca, pe care le-am achitat anticipat in 2007 (adica am platit toata suma inainte de termenul prevazut). Mie mi-au inchis creditul , insa sotului mei nu, pe motiv ca nu ar fi facut cerere de inchidere a creditului (cerere pe care el a facut-o, dar in dosar nu mai exista si, chiar si asa, in contract nu era prevazut acest lucru). Banca a incasat banii, dar in loc sa-i puna in contul de credit (asa cum ar fi trebuit), i-a pus intr-un cont curent din care luna de luna au „tras” ratele… Noi habar nu am avut, iar acum ne trezim ca vor sa-l execute pe sotul meu pe motiv ca ar mai fi o diferenta de plata de cateva sute de euro!!! Daca la vremea respectiva ei ar fi pus banii in contul de credit si ii incheiau creditul, acum nu mai era nicio problema. In afara de asta, am aflat cu stupoare ca figureaza si pe „lista neagra”, iar el nu mai poate face niciun credit… Credeti ca o actiune in instanta ar putea sa ne dea castig de cauza? Va multumesc frumos!

 38. Alina |

  Buna ziua,

  Ma bucur ca inca mai exista oameni de bine si ma bucur ca v-am descoperit.
  Am un PFA pe care am adunat datorii catre o societate de 50000 RON. Nu pot achita datoria fata de acesta societate deoarece este prea mare pentru veniturile actuale. As vrea sa stiu ce anume se poate intampla daca respectiva societate ma da in judecata pentru a-si recupera banii.As vrea sa suspend acest PFA si sa ma angajez. Mentionez ca nu detin bunuri personale .

  Cu stima
  Alina

 39. Gheorghe Piperea |

  @ Alina

  Buna ziua,

  Puteti sa solicitati deschiderea procedurii simplificate a falimentului. Va informez ca aveti dreptul sa solicitati (chiar prin cererea de deschidere a procedurii) desemnarea unui lichidator provizoriu. Va mai recomand sa apelati la serviciile unui avocat specializat in domeniul insolventei sau, daca acest lucru nu este posibil, sa acordati atentie sporita formularii cererii si anexelor prevazute de art. 28 din Legea nr. 85/2006.

  Cu stima,

  Gh. Piperea

 40. vlad |

  Buna seara, domnule profesor! Stiu ca nu e neaparat domeniul dumeavoastra de interes, insa am o intrebare. Vi se pare corecta practica societatilor de asigurare de a majora semnificativ pretul politelor RCA pentru persoanele sub o anumita varsta? Mi se pare discriminatoriu sa platesc minim 1000 de lei pentru o perioada de sase luni de RCA (am 23 de ani, un Renault Megane si niciun incident rutier in ultimii ani), in conditiile in care mama, la 45 de ani, cu aceeasi vechime a permisului si cu aceeasi masina, ar plati sub 300 (pensionarii chiar mai putin). Da, stiu ca tinerii sunt mai „periculosi”, dar oare este corect sa plateasca toti soferii sub o anumita varsta teribilismul altora? Nu ar fi mai simplu sa se calculeze RCA-ul doar in functie de numarul de incidente rutiere anterioare? Nu vreau sa stau ca o molusca si sa las corporatiile sa ne calce in picioare doar pentru ca suntem tineri si lipsiti de importanta, este ceva ce as putea face pe cale legala?

 41. Gheorghe Piperea |

  @vlad

  Va inteleg doleanta intr-o anumita masura. Totusi, exista o prezumtie general acceptata referitoare la un risc accentuat al soferilor tineri. Discriminarea, de care vorbiti, pare a avea o fundamentare obiectiva, bazata pe statistici…

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 42. Laurentiu |

  In ce masura sunteti dispus ca sa practicati o colaborare pe modalitati alternative de solutionare a conflictelor?

 43. Gheorghe Piperea |

  @Laurentiu

  Ne puteti trimite pe office@piperea.ro o descriere a cabinetului si a serviciilor dvs.
  Multumesc.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 44. Eliza E. |

  Stimate domnule Piperea,

  As dori sa stiu daca se poate actiona in instanta Politia Romana, Directia Rutiera, pentru un caz in care au fost implicati doi soferi, unul dintre acesta fiind asa-numitul „autor moral” al accidentului; in cazul de fata, sansa a facut sa nu existe victime umane, ci doar avaria substantiala a masinii soferului care a incercat sa evite accidentul din cauza autorului moral, fara sa existe insa contact direct intre cele masini. Desi autorul moral nu s-a prezentat la Politie (dar sunt disponibile toate coordonatele sale), in plus exista si un martor gata sa dea declaratie pentru cele vazute, politistul de la biroul de accidente usoare a clasat imediat cazul, stabilind vinovatia soferului a carui masina a fost avariata – cu amenda, puncte de penalizare si nici o despagubire pentru reparatia masinii sale. Consider ca in cazul de fata politistul ar fi trebuit macar sa porneasca o ancheta, sa citeze la Politie si cealalta parte implicata in accident, sa ia legatura cu martorul. Nu a facut nimic din cele de mai sus. Totusi, mi se pare o mare nedreptate si as dori sa stiu daca se poate indrepta.

  Va multumesc pentru sfat.

 45. Gheorghe Piperea |

  @Eliza E.

  Puteti face i) o plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva politistului; ii) o plangere adresata COmandatului Brigazii de POlitie Rutiera din care face parte politistul respectiv; iii) o plangere la Brigada de Politie Rutiera pentru nerespectarea prezentarii autorului accidentului in termenul de 24 de ore prevazut de lege.

  Pentru o analiza completa, am nevoie, totusi, de mai multe detalii.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 46. .doinita cute |

  as dori sa fiu informata de al doilea proces cu bnr-ul pentru creditele in franci,deoarece nu am putut sa ma inscriu la primul .am facut creditul in 2007.pt contact si pasii de urmat ,va rog lasati-mi un nr de tel.

 47. Gheorghe Piperea |

  @.doinita cute

  Urmariti site-ul nostru. Vom face acolo anunturile necesare.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 48. Moldoveanu |

  Buna ziua

  Am de recuperat o creanta de la o societate din Spania, dar costurile cu un proces civil sunt destul de mari.Am incercat Somatie de Plata Europeana, care instata din Valencia a oprit procedura , din motiv cred eu neintemeiat
  Doresc sa stiu daca pot cere insolventa in Spania, conform art din contract unde se specifica ca toate neintelegerile se vor rezolva in Valencia

 49. Gheorghe Piperea |

  @Moldoveanu

  Daca societatea este inregistrata in Spania, puteti cere insolventa in Spania, daca prevederile legii spaniole sunt indeplinite.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 50. Iulian |

  Cum pot recupera banii de la ridicarea ilegala a autoturismului proprietate personala din data de 11,11.2010,in sectorul 6 Buc..Multumesc.

 51. Gheorghe Piperea |

  @Iulian

  Din pacate, est emult prea tarziu.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 52. vlad |

  Va multumesc pentru raspuns. Cu toate acestea, nu stiu in ce masura pot fi de acord cu dumneavoastra atunci cand argumentati ca nu se poate vorbi despre discriminare atunci cand unele actiuni sunt justificate prin statistici. In baza teoriei acesteia, ar trebui sa fiu chemat zilnic la Politie cand dispare cate ceva din cartier, doar pentru ca provin dintr-o anumita etnie, una care statistic are inclinatii mult mai mari catre infractionalitate decat romanii.

 53. cristina |

  la speta de mai sus din data de 12 decembrie credeti ca e prescrisa executarea intrucat au trecut mai bine de trei ani de cand s-a dat hotararea in recurs? sau termenul de prescriptie a executarii curge de la ultimul act de executare?

 54. ingrid |

  am o situatie in care un debitor mi-a platit de buna voie o creanta fara sa-l pun in executare pana la un moment dat cand a decedat, dupa care fiica acestuia mi-a platit esalonat cate o suma din creanta pe luna timp de 10 luni dupa care vine si-mi cere sa-i restitui intreaga suma platita de fiica din contul tatalui defunc intrucat considera ea ca a fost o plata nedatorata. ea se apara spunand ca aceasta datorie nu este o datorie a succesiunii ci a defunctului personala si ca nu se transmite in datoriile succesiunii iar mai mult decat atat aceasta a facut o plata din contul tatalui sau dar din bani personali. ce parere aveti poate fii acceptata ca o plata nedatorata?

 55. Gheorghe Piperea |

  @ingrid

  Lipsesc multe elemente ale situatiei de fapt, dar nu pare a fi o plata nedatorata.

  Succes!
  Gh. Piperea

 56. Dana |

  Domnule profesor,
  Am aflat cu incantare despre succesul dvs in a dovedi ilegalitatea ridicarii masinilor parcate neregulamentar in sectoarele 4 si 6. Am fost „victima” acestei ilegalitati in septembrie 2013 si as vrea sa stiu exact cum trebuie sa procedez pentru recuperarea banilor: am tiparit Plangerea pe care ati pus-o la dispozitie pe site, o completez cu datele procesului verbal si o depun la Judecatoria Sectorului 6. Mai e si altceva de facut? Stiti cam in ce interval de timp ar trebui sa vina raspunsul? Va multumesc mult.

 57. Gheorghe Piperea |

  @Dana

  Nu cred ca mai sunteti in termenul pentru a depune plangerea contraventionla. Cand ati primit procesul-verbal/dispozitia de ridiare?

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 58. dani |

  Oare scrie in vreo lege la cat timp trebuie sa inscrie masina la primarie sau la fisc si de ce ma priveaza pe mine de un lucru (masina) pe care eu l-am cumparat si am toate actele: contract V-C,timbru de mediu platit,itp,rovinieta,carte,asigurare…tot..am inscris-o si la primarie…si nu-mi da nici macar numere rosii,cica cei in cauza ,cei cu contractele sunt cercetati si asteapta rezolutia de la parchet…dar asta e de durata…

 59. Gheorghe Piperea |

  @dani

  Nu am inteles exact problema dvs. De cand ati depus documentatia la Primarie?

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 60. Alina |

  Daca in urma unui control al Curtii de conturi, efectuat in anul 2010, lasat cu imputarea unor sporuri, in urma contestarii din instanta s-a pierdut procesul, intervine prescrierea?
  Adica, daca s-a constatat in 2010, procesul s-a finalizat in nov. 2013 si am pierdut, deci suntem buni de plata, putem sa nu platim, invocand prescrierea?
  Dati-mi va rog un temei legal. Multumesc.

 61. Gheorghe Piperea |

  @Alina

  Formularea, de catre dvs., a acelui proces, nu are aptitudinea de a intrerupere curgerea prescriptiei extinctive. Cazurile de intrerupere/suspendare a prescriptiei extinctive sunt limitativ prevazute de lege.

  Succes!
  Gh. Piperea

 62. Cristea Marina |

  Buna ziua,
  Am un contract de imprumut nevoi personale pe 10 ani, cu rate fixe(scadentar pe 10 ani)incheiat cu Alpha Bank. Desi ratele sunt fixe, ele variaza mereu,nu am primit scadentare noi, doar instiintari pe chitantele de plata ca s-au modificat dobanzile, ca s-au eleborat noi scadentare, etc.
  Aa putea avea vreo sansa de castig in instanta?
  Cu multumiri,

 63. Gheorghe Piperea |

  @Cristea Marina

  Daca sunt intr-adevar fixe, da, aveti sanse in instanta. Depinde de formularea din contract si de evolutia modificarii ratei dobanzii.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 64. Alina |

  Nu m-ati lamurit.

 65. cosmin |

  FELICITARI DOMNULE PROFESOR PENTRU VICTORIA IMPOTRIVA CAMATARILOR DE LA VOLKSBANC!!!
  Puteti sa-mi spuneti daca mai adunati persoane pentru inca un proces cu aceasta institutie, pentru ca sunt si eu interesat.
  Multumesc.

 66. marin elena |

  Buna ziua! As dori sa stiu daca se face un proces cu Piraeus Bank in problema francilor elvetieni. As vrea sa ma alatur demersurilor. Multumesc anticipat!

 67. Gheorghe Piperea |

  @marin elena

  Trimiteti un mail mia detaliat la secretariat@piperea.ro.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 68. mihaela |

  Buna ziua,
  Actionarul majoritar al unei societati comerciale a hotarat dizolvarea si lichidarea acesteia datorita lipsei bunurilor pentru continuarea activitatii.Societatea a fost radiata de la ORC.In acest caz actionarul majoritar raspunde pentru actele incheiate in trecut de societatea radiata?In urma lichidarii nu au existat bunuri care sa fie transmise actionarului majoritar.In acest caz se poate vorbi despre o transmitere a drepturilor si obligatiilor catre actionar?
  Va multumesc,

 69. Moradi Mihaela |

  Buna ziua.
  Domnule avocat G.Piperea am un proces cu SC Ilcor pentru ridicare abuziva a autoturismului dar in fond am pierdut.Inca nu am primit motivarea dar as vrea sa fac recurs.Daca se poate as fi interesata de un proces colectiv.Dupa cum stiti in Romania Jurisprudenta nu se aplica iar hotararea obtinuta pe 5 decembri nu-i impiedica pe cei de la Ilcor sa ridice in continuare masini iar pe judecatori sa ne resinga pe banda rulanta plangerile.Cred ca un proces colectiv are mai multa putere.Astept cu interes un raspuns.Va multumesc.

 70. Gheorghe Piperea |

  @Moradi Mihaela

  Ridicati in recurs exceptia de nelegalitate a hotararii. Motivarea o aveti pe blog.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 71. Nicolae |

  Dl.avocat am un credit ipotecar de la otp banc,in chf din 2008,si din 2012 nu am mai putut plati ratele,banca la predat catre firma otp factoring s.r.l.,ei ma-u sunat si mi-au propus sa vind eu imobilul ca asa as fi mai in avantaj,dar cred ca ei urmaresc alceva. Va rog frumos in aceasta situatie ce pot sa mai fac,un proces individual ma va ajuta? Va multumesc,

 72. Gheorghe Piperea |

  @Nicolae

  Va pot urmari silit si va pot vinde casa la licitatie publica. Ati putea face contestatie la executare/la titlu (impotriva contractului de credit).

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 73. alex |

  Domnule profesor,
  Am aflat cu incantare despre succesul dvs in a dovedi ilegalitatea ridicarii masinilor parcate neregulamentar in sectoarele 4 si 6. Am fost “victima” acestei ilegalitati DAR in localitatea constanta, am parcat pe loc destinat persoanelor cu handicap si recuperarea masinii a fost destul de costisitoare (600 lei la firma care a ridicat masina si 200 amenda Pol. Locala). oare am sanse de recuperarea asa zisei taxe de ridicare a autoturimului????

 74. Gheorghe Piperea |

  @#alex

  Din pacate, crezul meu profesional este in contradictie cu fapta dvs.

  Cu stima,
  Gh. Piperea.

Lasati un raspuns

Trebuie sa fiti conectat pentru a posta un comentariu.