Ilegal si discretionar. De ce in sectorul 4 si sectorul 6 politia locala nu mai poate dispune ridicarea masinilor?

Click AICI pentru a descărca „Sentință civilă anulare proces verbal de contravenție” – ridicare autoturism !
Document

 

Comentariile cititorilor

 1. Andreea |

  Buna seara. Pot fi recuperati banii care au fost platiti in urma unei ridicari? Si daca da, cum?
  Va multumesc

 2. Gheorghe Piperea |

  @Andreea

  Se pot recupera numai daca mai sunteti in termenul pentru a putea contesta sanctiunile luate impotriva dvs.: 15 zile de la comunicarea/inmanarea procesului verbal de constatare a contraventie si 30 de zile de la comunicarea/inmanarea dispozitiei de ridicare.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 3. george |

  Domnule avocat,

  Care sunt conditiile ca firma dvs a se ocupe de anularea HCL din Sibiu care prevede ridicarea masinilor?

  Va multumim pentru TOT ce faceti in interesul OAMENILOR!

 4. Gheorghe Piperea |

  @george

  Va rog sa ne puneti la dispozitie HCL Sibiu si o vom analiza. Luati legatura cu dl av. Lospa Cristian Paul, va rog.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 5. Carmen Toader |

  Stimate Domnule avocat,
  am vazut hotararea definitiva referitoare la nelegalitatea ridicarii masinilor din sectoarele 4 si 6, dar citind documentul de pe site-ul dvs. , am vazut ca hotararae judecatoreasca se refera la sectorul 4; nu am gasit nicaieri o referire la sectorul 6. Deci intrebarile mele sunt: exista si o alta hotarare general aplicabila la situatii asemanatoare sau, pe beza unui proces asemanator, se poate obtine o sentinta asemanatoare pentru sector 6, dat fiind ca exista precedentul? in cazul unei aplicari generale, cum si unde se poate obtine efectiv restituirea sumelor de bani (desi mi-e greu sa cred ca poate exista asa ceva in justitia romaneasca)
  Cu deosebita consideratie,
  Dr. chim. Carmen Toader
  Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice

 6. Gheorghe Piperea |

  @Carmen Toader

  Hotararile de CL sunt identice intre ele. Puteti folosi acest precedent judiciar si in privinta HCL sector 6. NU exista deocamdata o hotarare general aplicabila. Deocamdata.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 7. Ovidiu |

  Stimate domnule avocat,
  Inteleg ca Sentinta 1083 e definitiva si irevocabila de la 14.11 prin respingerea recursurilor. Felicitari! Totusi, astazi, 10.12, in Sectorul 4 se ridica masini ca si pana acum. Ce este de facut?

 8. Gheorghe Piperea |

  @Ovidiu

  O actiune in desfiintarea HCLS 4 si publicarea desfiintarii HCLS 4 in Monitorul Oficial.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 9. Alexandra |

  Buna seara!

  Azi mi s-a ridicat masina…E drept ca am parcat neregulamentar, respectiv pe Bd.Expozitiei, dar nu am creat niciun „obstacol in partea carosabila”.As vrea sa va intreb daca as avea castig de cauza in instanta, pe baza faptului ca in PV-ul eliberat la sanctiuni nu este prevazuta masura ridicarii masinii. Aceasta masura este prevazuta de o hotarare a Consiliul Local al Sectorului 1, dar citind materialul de pe blogul dvs., ma gandesc ca, poate, si in cazul meu masura aplicata a fost ilegala.
  Cum as putea sa procedez pt.a nu ma arunca intr-un proces aiurea? Ma consider cumva nedreptatita prin prisma faptului ca, fiind prezenta la o conferinta cu foarte multi participanti, m-am invartit o ora sa gasesc un loc de parcare si, in cele din urma…am lasat-o acolo unde si-au lasat si altii masinile: paralel cu trotuarul, fara a deraja cu absolut nimic circulatia…Recunosc ca am gresit si sunt ok cu amenda aplicata, dar faptul ca mi s-a ridicat masina chiar nu mi se pare in regula.
  Multumesc frumos!
  Cu stima,
  Alexandra Bejan

 10. Gheorghe Piperea |

  @Alexandra Bejan
  Din pacate, procesul este singura cale pentru a va obtine bani dati pentru ridicarea masinii.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 11. Marius |

  Buna ziua. Felicitari pentru initiativa excelenta de a lupta cu sistemul. Am o rugaminte: vreau sa atac in contecios administrativ procesul verbal de ridicare a unei masini din Iasi si as avea nevoie de copii dupa hotarile judecatoresti din sectorul 4 si 6 cand s-a anulat HCL al primariilor de sector. Credeti ca le puteti furniza? Multumesc mult

 12. Gheorghe Piperea |

  @Marius

  Sunt pe site, piperealaw.ro.

  CU stima,
  Gh. Piperea

 13. Dan Ionescu |

  Buna seara !

  Numele meu este Dan Ionescu, astazi 17.12.2013 mi-a fost ridicata masina, in sectorul 6 – Calea Plevnei nr. 132 (Spitalul Militar), unde chiar aveam treaba.
  Va rog sa-mi spuneti daca ma puteti ajuta in instanta cu un eventual proces impotriva acestor delicventi !

  Multumesc anticipat !

 14. Gheorghe Piperea |

  @Dan Ionescu

  Da, puteti sa trimiteti un mail la paul.lospa@piperea.ro

  Succes!
  Gh. Piperea

 15. Cristian Nistor |

  Buna ziua.

  Sunt si eu unul din „beneficiarii” HCLS6 cu privire la ridicarea autoturismelor parcate mai mult sau mai putin neregulamentar. As vrea sa va supun atentiei un alt subiect, legat de procedura constatarii contraventiei si aplicarii sanctiunii, subiect ce consider ca ar putea fi baza unei plangeri penale.

  Mai exact, agentii de la politia locala constata ca un autoturism este parcat neregulamentar, dispun ridicarea acestuia, dupa care ar trebui intocmite actele care constata contraventia si dispun sanctiunea. Problema apare in momentul in care, autoturismul ridicat are propietarul, alta persoana decat cea care a savarsit contraventia. La acest moment agentul local intocmeste o Notificare, in care solicita propietarului autoturismului datele persoanei care a condus auto la momentul savarsirii contraventiei, invocand articolul 39 din Codul Rutier care spune:
  Art.39.
  Proprietarul sau detinatorul unui vehicul este obligat sa comunice politiei rutiere, la cererea acesteia si în termenul solicitat, identitatea persoanei careia i-a încredintat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice.

  Definitia politistului rutier conform aceleiasi legi este:
  ART. 2
  Îndrumarea, supravegherea şi controlul respectării normelor de circulaţie pe drumurile publice se fac de către poliţia rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, care are obligaţia să ia măsurile legale în cazul în care constată încălcări ale acestora.

  Conform Legii Politiei Locale, unii agenti locali au si atributii privind circulatia pe drumurile publice dar aceste atributii sunt foarte limitate si intr-o oarecare masura definite. Intrebarea mea este, ce se poate intelege prin „politist rutier” strict la Codul Rutier, si daca alte „autoritati locale” au dreptul de a folosi aceasta sintagma, strict la prevederile Codului Rutier.

  Va multumesc

 16. Gheorghe Piperea |

  @Cristian Nistor

  Observatia este utila. Cred ca in niciun caz prin „politist local cu atributii privind circulatia pe drumurile publice” nu se poate intelege „politist rutier” in inteleseul articolelor invocate de dvs.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 17. Bun simt |

  Mai oameni buni, nu ar fi mai simplu sa parcati regulamentar? Asa nu va ridica nimeni masina. Si inainte sa aud idiotenii de genul nu exista locuri tb sa acceptati sa mergeti 100-200 sau 500 metri pe jos de la o parcare amenajata pana la obiectivul dvs, Nu are nimeni obligatia sa creeze locuri de parcare exact la farmacia de unde vreti voi sa va luati xanax. Mai mult decat atat, atunci cand calatoriti in strainatate parcati neregulamentar? Sau macar parcati in vreun fel? Va place sa platiti 4 eur pe ora in berlin, frankfurt, viena sau paris? Si da sunt sofer si dc nu am loc de parcare nu parchez. Si da, imi place sa ii respect pe ceilalti asa cum mi ar placea ca ceilalti sa ma respecte pe mine.

 18. Gheorghe Piperea |

  @Bun simt

  Prin actiunile SCA Piperea & Asociatii, nu am contestat neregulamentaritatea stationarii, ci doar nelegalitatea procedurii de ridicare.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 19. @Dan Ionescu |

  @Dan Ionescu . Dan te rog frumos sa ma contactezi, pentru ca am o suspiciune in legatura cu acel indicator de la Spitalul Militar. Acum doi ani au ridicat in mai mult de 30 de masini pe baza unor indicatoare ilegale. Eu am castigat procesul demonstrand ilegalitatea semnului. Asadar mi-ar face placere sa stam de vorba. skaloo2003@yahoo.com

 20. Constantin Stoican |

  In 14.10.2013, in dosarul nr. 24160/3/2012, CAB – Sectia de contencios adminsitrativ si fiscal mi-a respins recursul, ca nefontat, la actiunea de contestare a ridicarii autoturismului din sectorul 6, aducand ca argumente o parte din motivele cu care ati castigat la sectorul 4. In aceste conditii, mai pot fi initiate alte demersuri in instanta, avand in vedere precedentul creat la aceeasi instanta de judecata?

  Cu stima si multumiri anticipate!

 21. Gheorghe Piperea |

  @Constantin Stoican

  Din pacate, nu.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 22. Vlad Ionescu |

  1. Puteti publica si decizia CAB 5001/14.11.2013 prin care s-au respins recursurile? Cred ca sunt argumente interesante in sustinerea solutiei date de TB.
  2. Ce pot face daca nu mi-a fost comunicata nicio dispozitie de ridicare? Am primit (pe loc) doar p-v de contraventie in care nu se mentioneaza ca s-ar fi dispus si o masura tehnico-administrativa. Pot face plangere penala (consistenta juridic) intemeiata pe faptul ca mi s-a retinut fara drept autoturismul, fiindu-mi conditionata restituirea acestuia de plata unei sume de bani? Ce alta cale de a contesta faptul ca mi s-a ridicat autoturismul, independent de temeinicia sanctiunii contraventionale, pot utiliza?

 23. Gheorghe Piperea |

  @Vlad Ionescu

  1. Inca nu e redactata.
  2. Solicitati comunicarea dispozitiei de ridicare si in functie de raspunsul celor de la PLS, faceti o plangere prealabila pe art. 7 din Lgea 554/2004.

  Cu stima,
  Gh. Piperea

 24. Sorin |

  Buna seara Dle. avocat Piperea,

  Un an nou plin de realizari va doresc si la cat mai multe procese castigate.

  Exemplar ajutorul dvs in lupta impotriva acestor „hingheri” care actioneaza nelegal privind ridicarea masinilor.

  Va cer o indrumare cu privire la plangerea pe care am inaintat-o catre Judecatoria Sectorului 6 in urma unui incident asemanator – mi-a fost ridicata masina cand parcasem pe trotuar pe strada lujerului (lipsa 1 m pentru pietoni), eu mergand cu baietelul de 3 luni la un control medical privind o urgenta medicala – clinica CMU Lujerului.

  Am depus o plangere contraventionala, Politia Locala a raspuns deja cu intampinare, as vrea sa stiu daca pot invoca Sentinta Civila atasata de dvs mai sus si daca o pot folosi in cazul meu.

  Am invocat – descrierea deficitara a faptelor, lipsa imprejurarilor reale in care fapta a fost comisa, eu recunoscandu-mi fapta – parcarea pe trotuar si cerand clementa fiind intr-un caz fortuit. Cerand anularea pv (amenzii) am cerut si returnarea prejudiciului adus de DGPL prin ridicarea autoturismului.

  Multumesc pentru raspuns.
  Sorin

 25. Gheorghe Piperea |

  @Sorin

  Ridicati si exceptia de nelegalitate a HCLS sector 6 pentru a avea sanse de castig.

  Succes,
  Gh. Piperea

 26. Sorin |

  Buna seara domnule avocat Piperea,

  Va multumesc pentru raspunsul foarte prompt. O sa urmez sfatul dvs.
  Aveti cumva si o sentinta prin care s-a admis exceptia de nelegalitate a HCLS6 nr.4/2010, la care face referire dispozitia de ridicare pe care am primit-o?

  Multumesc frumos,
  Sorin

 27. Viorel |

  Buna ziua domnule avocat Piperea,

  Ma aflu intr-o situatie cu care am vazut ca v-ati confruntat de multe ori si, de aceea va solicit un sfat. In data de 14 ianuarie 2014 mi-a fost ridicata masina parcata pe strada Plevnei, in apropierea Spitalului Militar. Din cautarile mele anterioare pe internet, am observat ca a fost emisa o hotarare definitiva si irevocabila prin care, in sectoarele 4 si 6 ale Capitalei, aceasta practica este ilegala.

  Puteti sa imi oferiti un sfat intrucat doresc sa imi recuperez suma platita catre firma de ridicari, nu si amenda contraventionala (asta in conditiile in care semnalizarea prin indicatoare este legala).

  Va multumesc anticipat pentru raspunsul promp.

  Cu stima,
  Viorel O

 28. Gheorghe Piperea |

  @Viorel

  Faceti plangere contraventionala si ridicati exceptia de nelegalitate a HCLS 6.

  Succes!
  Gh. Piperea

 29. Razvan Iulian |

  Buna ziua domnule avocat,

  In decembrie 2012 mi-a fost ridicata masina in sectorul 6 pe Bd. Timisoara, avand in vedere actiunea si reusita dumnevoastra la Curtea de Apel, se mai pot recupera banii platiti atunci pentru ridicarea masinii?

  Multumesc

 30. Gheorghe Piperea |

  @Razvan Iulian

  Doar daca mai sunteti in termenul de a contesta aceasta masura. Cand ati primit procesul-verbal/dispozitia de ridicare?

  CU stima,
  Gh. Piperea

 31. Sorin |

  Buna seara,

  Mi-a fost ridicata masina, parcata, ce-i drept aproape de o mica intersectie (Bd Timisoara nr 35A intersectie cu Aleea Dumbravita, vis-a-vis de o benzinarie LUKOIL), dar mai aproape de parcare.
  Daca e sa ne luam dupa lege (25 m de intersectie) ar mai trebui sa fie ridicate inca 10 autoturisme in spatele gramezii de zapata, si inca 10 de partea cealalta a intersectiei.
  Nu afectam cu nimic circulatia autovehiculelor. Parcheaza foarte multi acolo, in exact acelasi loc, si nu am vazut vreodata sa ridice vreo masina.
  Va rog sa priviti atasamentele si sa ma ajutati cu ceva informatii, daca pot face ceva referitor la o contestatie.
  In fiecare zi si in fiecare seara e cineva parcat acolo.
  M-am uitat in parcul cu masini ridicate si majoritatea erau din provincie. Si a mea la fel (de Valcea).

  Am platit deja suma de 677.30 ron si am inteles ca o sa primesc si amenda de la circulatie.

  Multumesc.
  Astept un raspuns.

  Voinescu Sorin

 32. Gheorghe Piperea |

  @Sorin

  Va ajuta asociatul meu, av. Lospa Cristian Paul. Luati legatura la paul.lospa@piperea.ro.

  Succes,
  Gh. Piperea

 33. Sorin |

  Buna ziua domnule avocet Piperea,

  Am descris mai sus cazul meu, ridicarea auto pentru nerespectarea a 1 m pe trotuar. Am urmat sfatul dvs, am ridicat exceptia de nelegalitate si in urma primei infatisari am primit urmatoarea pronuntare: „Respinge ca inadmisibilă excepţia de nelegalitate a HCL nr. 4/2010. Respinge ca neîntemeiată plângerea îndreptată împotriva procesului verbal seria P nr. ….. Cu apel în 30 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria sectorului 6 Bucureşti.”

  Ce imi recomandati pentru recurs?

  Multumesc frumos,
  Sorin

 34. banica cornel |

  In opinia mea avocatul Piperea este singurul roman adevarat din zilele noastre, care si-a folosit cunostintele profesionale pentru a-si apara semenii, romanii napastuiti de poverile creditelor bancare inselatoare. Nimeni pana acum, politicieni si altii (din cei platiti de noi sa ne apere si care se cred romani, cu toate ca ma indoiesc ca pot avea aceasta cetatenie – a se vedea initiativa demnitarilor psd si unpr cu privire la modificarea legii nr. 193), nu au demonstrat cu fapte ca sunt alaturi de romani si de necazurile lor nu de ai favoriza ci de a le face dreptate (setea de dreptate nu se termina niciodata – aici se regaseste avocatul Piperea). Este inconstient si inadmisibil demersul psd si unpr de favorizare a bancilor in demersul lor de a insela romanii atat pentru prezent dar cat mai ales pentru viitor, in defavoarea copiilor nostri, romanii fiind obligati in acest fel sa sponsorizeze bancile in loc sa beneficieze de un credit de nevoi asa cum se face atata reclama. Cineva trebuie sa ne faca dreptate, sa ne faca sa speram in libertatea individuala si sa ne incredem in viitor.

Lasati un raspuns

Trebuie sa fiti conectat pentru a posta un comentariu.