A ajuns Goldman Sachs omul negru al sistemului financiar bancar?

Aflata in plina campanie electorala, Marea Britanie incepe sa afle din ce in ce mai multe din dedesubturile afacerilor desfasurate de banci in epoca anterioara crizei economice.

Actualul premier al Marii Britanii, Gordon Brown, a aplicat o lovitura naprasnica bancilor, „partenerele” de ieri ale economiei britanice, afirmand cu tinta directa pe Goldman Sachs ca „bancile reprezinta in continuare o problema. Sunt un adevarat risc pentru economie” . Pentru ca in UK atunci cand premierul iese in public si face afirmatii de o asemenea gravitate, institutiile statului incep sa cerceteze (real sau de ochii lumii), acum, Goldman Sachs risca sa fie investigata de autoritati.

Mai mult, insusi premierul britanic a cerut Autoritatii de Servicii Financiare sa demareze o investigatie speciala privind Goldman Sachs, declarand ca este socat de ipocrizia morala a institutiei.

O data bulgarele pornit, va fi greu de oprit, iar autoritatile vor incerca sa sanctioneze bancile pentru modul cum au facut afaceri.

Purtatorul de cuvant al cancelarului german Angela Merkel, a facut public faptul ca si autoritatea financiara germana Bafin a cerut SEC detalii cu privire la acuzatiile aduse bancii de investitii Goldman Sachs.

Nici Uniunea Europeana n-a ramas mai prejos, anchetand anumite tranzactii prin care Goldman ar fi ajutat Grecia sa ascunda deficitul bugetar masiv.

Sub presiunea populara sau datorita faptului ca guvernantii si-au adus brusc aminte de datoria morala pe care o au fata de alegatori, cea mai influenta banca de pe Wall Street a devenit acum si cea mai vanata. Asteptam sanctiunile pentru ca le merita si asteptam si scuze pentru ca le meritam.

Comentariile cititorilor

  1. Viorel D |

    cand sunt aproape de a iesi din politica ( a se vedea scandalul starnit de o discutie…ofensatoare), pe toate animalele politice le loveste sinceritatea…O fi vreun virus?

  2. admin |

    Da, cred ca e un virus – se numeste virusul robinhud.

  3. Viorel D |

    o fi vreo solutie sa le fie injectat virusul inainte de a intra in politica?

Lasati un raspuns

Trebuie sa fiti conectat pentru a posta un comentariu.