10 Intrebari

Am o lista de 10 intrebari pentru dl.Berlusconi (si, intr-o anumita masura, si pentru dl.Maroni):

1. Cand estimati ca veti trece de la pogromurile contra tiganilor romani la persecutiile contra musulmanilor, avand in vedere ca sunteti conducatorul unei tari europene cu un dragut trecut fascist, precum si faptul ca guvernul pe care il conduceti, presa pe care o controlati si opinia publica pe care o manipulati si-au concentrat atentia asupra unor „imigranti” proveniti dintr-o alta tara cu un oarece trecut fascist? Stiu ca este comod sa te revolti contra tiganilor si romanilor (ei sunt chiar si acum recunoscatori italienilor ca le permit sa respire aerul pretios al Italiei, ba chiar, aici, in Romania, si acolo, in Italia, ei chiar cred, in proportie covarsitoare, ca aveti dreptate sa va revoltati, neobservand ca va folositi de televiziunile dumneavoastra pentru a manipula). A mai facut-o si Marea Britanie. Tiganii, de altfel, sunt motiv de revolta si in Romania. Dar va asigur ca nu va mai fi chiar atat de comod cand veti trece la persecutia musulmanilor, caci acestia sunt mai fundamentalisti de felul lor si s-ar putea revolta.

2. Cand veti trece la militarizarea cetatenilor si transformarea lor in batalioane de asalt, intrucat propuneti deja legi care sa-i implice in lupta contra infractionalitatii? Istoria ne invata ca doua tari europene  care, tot pe motiv de crestere a infractionalitatii si pe valul unei crize economice, au ajuns la „solutia finala” a holocaustului, trecand prin experienta batalioanelor de asalt (SA/SS). Va reamintesc ca, in 1959, la Roma (oras de unde s-a dezvoltat Europa crestina, entitate din care, daca nu ma insel, face parte si Romania), a fost semnat un tratat care sa faca imposibila repetarea ororilor celui de-al doilea razboi mondial.

3.  Care este motivul pentru care acesti infractori pe care ni-i arata televiziunile nu sunt incarcerati si, odata bagati la zdup, de ce raman acolo? Statisticile italiene arata tendinte tot mai crescatoare ale infractionalitatii imigrantilor ce vin din Romania. Dar chiar mass-media italiana a relatat despre un presupus violator ca acesta este in Italia de mai multi ani, ca a fost client constant al justitiei italiene si, cu toate acestea, a fost de fiecare data eliberat din inchisoare pe motiv ca nu prezinta pericol social. In acest fel credeti ca preveniti infractionalitatea, lasand extremisti pe strada care sa ceara suspendarea acordului Schengen? Eliberarile pe acest motiv sunt si in Romania la ordinea zilei, dar inca nu am vazut italieni batuti pe strada pentru ca vorbesc italiana. Ba, dimpotriva, acestia o duc foarte bine in Romania, desi unii dintre ei sunt tot cam din aceeasi tagma cu romanii pe care ii aratati dvs. la televizor sau chiar sunt niste amabili si linistiti membri ai Mafiei italiene.

4. Oare cum mai stati cu operatiunile anti-Mafia? Dar cu cele anti-drog? Mai au timp carabinierii sa se ocupe de aceste probleme transplantate de cetateni italieni si la noi, ca tot nu i-a oprit nimeni, din 1990 incoace, sa vina si sa se stabileasca in Romania? Nu de alta, dar lasati impresia ca toate problemele tarii dvs. se rezuma la cele create de infractorii tigani din Romania. Cred ca mafiotii din tara dvs. si grupurile de criminaliate organizata au o existenta foarte linistita si profitabila in aceste vremuri gestionate profesionist de dvs.

5. Cand si cum va veti rezolva afacerile judiciare de coruptie, avand in vedere ca un fost avocat al dvs., dle Berlusconi, a fost condamnat pentru marturie mincinoasa intr-o cauza in care va apara pe dvs? Pentru ca nu sunt italian, va voi intreba ce cadere morala aveti dvs. sa va implicati in afacerea „infractorului tigan roman? E clar ca mitul infractorului tigan din Romania a fost si este profitabil pentru dvs., atat in perioada in care Romania nu era membra a UE (cand un muncitor ilegal roman era mult mai ieftin si mai supus decat un italian), cat si cum, cand tiganii romani pot fi tapul ispasitor perfect, intrucat nu ar fi politically correct sa dati vina pe alti tapi.

6. Cand veti face cerere de auto-suspendare din UE a Italiei, intrucat masurile pe care le luati, inclusiv cea relativa la amprentarea copiilor de tigan de anul trecut, sunt din ce in ce mai „europene” (motiv pentru care Parlamentul European a emis rezolutii de semicondamnare a Italiei: un pic cam fatarnic, dar totusi…)?

7. Cum veti rezolva problema pierderii locurilor de munca de catre italieni, in acelasi timp cu pastrarea unei atitudini normale fata de muncitorii din alte tari ale UE? Criza economica a afectat si Italia, poate chiar mai devreme decat a afectat alte tari din Europa (exemple bune fiind falimentul Parmalat si falimentul Alitalia). Este adevarat ca, atata timp cat economia italiana mergea, in virtutea inertiei, si nu pentru ca ati fi implementat dvs. cine stie ce idei marete economico-sociale, nu era o problema sa angajezi imigranti din Romania. Economia Italiei, timp de cativa ani, pana in 2007 inclusiv, crestea si prin aportul umil al imigrantilor romani. Ba chiar unele ziare italiene, pana in anul 2007, laudau imigrantul roman, care cica pusese pe roate economia inchistata a Italiei. Fiind criza acum, va este mult mai profitabil sa dati vina pe „imigrantii” romani pentru pierderea locurilor de munca de catre italieni pentru ca, in spatele acestei neguri de cerneala de sepie, dvs. insistati sa preluati Alitalia prin prieteni de afaceri ai dvs. sau, dupa caz, sa inlocuiti manageri de banci prea independenti cu prieteni ai dvs. banuiti de apartenenta la Mafia. Dar va asigur ca „Solutia” dvs este de scurta durata. Italienii rezonabili, cei mai multi italieni, va vor cere curand socoteala pentru ceea ce le vindeti acum.

8. Ce ati spune daca, intr-un viitor previzibil, un guvern populist al Romaniei (sa stiti ca nu ducem lipsa) ar decide ca, pentru a proteja locurile de munca in Romania, toti muncitorii care nu sunt romani sa fie trimisi acasa, iar afacerile detinute de italieni, de exemplu, in Romania, sa fie nationalizate, eventual pregatind populatia printr-o manipulare de genul celei pe care o practicati dvs., cu „argumentul” ca cetatenii italieni din Romania, in proportie de 50% sunt violatori, criminali si escroci?

9. In fine, daca ati avea nevoie de o transfuzie de sange urgenta si ati afla, dupa efectuarea acesteia, ca sangele respectiv apartinea unui tigan din Romania, v-ati simti mai putin italian? Caci, asa cum spunea un negutator evreu din Venetia, daca tai la deget un tigan roman, nu va iesi sange? Si, daca ii vei face rau, nu se va razbuna?

10. A, si sa nu uit, sunt un avocat si profesor universitar roman care, pentru a lua parte la consiliul de conducere al unei asociatii profesionale paneuropene, este nevoit sa calatoreasca in Italia, la Roma, la finalul lunii martie 2009, la o sedinta semestriala. Veti pune pe cineva sa ma bata, dle. Berlusconi? Ma veti expulza, dle. Maroni, asa cum ati facut cu consulul roman la Milano, pentru ca a indraznit sa devoaleze ipocrizia dvs. si a colegilor dvs. de guvern? Sau ma veti opri la aeroport, pe motiv ca sunt barbat roman, asa cum va sugereaza nepoata lui Mussollini?

Comentariile cititorilor

  1. flavius |

    Nu cred ca v-a fost simplu sa luati decizia sa mergeti pe sarma…:) Felicitari!

  2. flavius |

    Nu cred ca v-a fost simplu sa luati decizia sa mergeti pe sarma…:) Felicitari 🙂

Lasati un raspuns

Trebuie sa fiti conectat pentru a posta un comentariu.